“Werken en Feesten vormt Schoone Geesten”

Laatste WAT meeting WEAREHR! 2023

“Werken en feesten vormt Schoone Geesten” is een spreuk van Johanna Westerdijk (1863-1961), de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. Deze spreuk is te zien op de gevel van Koetshuis Madoera in Baarn (uit 1870), waar zij haar plantkundig laboratorium had. Precies op deze plek kwamen de associates van WeAreHR! en enkele andere samenwerkingspartners van dit HR-netwerk samen op vrijdag 8 december.
Dit voor de laatste WAT-meeting (We Are Together) van 2023, die begon met een korte terugblik op het afgelopen succesvolle jaar waarin het netwerk zich meer dan verdubbelde naar 23 aangesloten associates. Op de teampagina op de WeAreHR!-website maak je kennis met alle associates.

Diepgang en luchtigheid ineen
Werken en feesten vormt Schoone Geesten; het zou zomaar een eigen spreuk kunnen zijn van WeAreHR!. Binnen WeAreHR! wisselen diepgang en luchtigheid zich namelijk in hoog tempo af. Zo ook tijdens deze WAT-meeting.

De diepte in

De diepgang werd dit keer gevonden in een enkele samenwerkingsoefeningen, begeleid door verander- en organisatieadviseur Mirjam van Drimmelen. Zij nam de aanwezigen mee in onder andere het herkennen van type samenwerkingsverbanden en de vijf niveaus van samenwerken. De diepgang werd ook gevonden in het werken met de Bono Hoedenmethode, op initiatief van Michel van Manen. In subgroepen oefenden de aanwezigen met het opzetten van een andere hoed.

De Bono Hoedenmethode onderscheidt zes kleuren hoeden:

  • De rode hoed als symbool voor emotioneel denken.
  • De zwarte hoed als symbool voor negatief-kritisch denken.
  • De groene hoed als symbool voor creatief denken.
  • De witte hoed als symbool voor objectief-analytisch denken.
  • De gele hoed als symbool voor positief denken.
  • De blauwe hoed als symbool voor beschouwend-controlerend denken.

Oefenen met de methode daagt uit om uit je eigen voorkeursrol te stappen en letterlijk eens een andere hoed op te zetten.

Luchtige start en afsluiting
De luchtigheid zat ‘m deze keer in de start en afronding van de bijeenkomst. Bij binnenkomst stond voor iedereen een heerlijke lunch klaar, verzorgd door Monique Bijlo van Mec Spirit, gehuisvest in Koetshuis Madoera. De laatste bijeenkomst van het jaar werd afgesloten met enkele heerlijke mocktails en/of desgewenst een cocktail.

Reizen naar nieuwe bestemmingen in 2024
Het was voor WeAreHR! in 2023 een mooie reis samen, die in 2024 wordt vervolgd. Als symbool hiervoor gingen de aangesloten associates en enkele andere HR-professionals met wie WeAreHR! in 2023 veel samenwerkte, symbolisch met een koffer naar huis. Als bagage voor nieuwe bestemmingen in 2024.

Organisatiecredits: Mirjam van Drimmelen, Michel van Manen, Aline de Vos

PS Wil je als ervaren HR-professional in 2024 ook deel uit gaan maken van het krachtige netwerk van WeAreHR!? Stuur dan een berichtje naar info@wearehr.eu.