Team

Wij zíjn HR! Met onze verschillende achtergronden en specialisaties is er altijd een HR-expert die past bij jouw vraag. Open als we zijn, geven we graag iets van onszelf prijs. Scroll daarvoor over een foto en klik op de ‘i’ als je meer wilt weten.
Gelukkig hoeven wij ons meestal niet te vervelen. Zijn we zelf niet beschikbaar? Dan steken we onze nek uit om de oplossing te vinden in ons directe netwerk. En dáárom zijn we altijd geïnteresseerd in een kennismaking met ervaren HR-professionals die met ons en/of via ons willen werken.

Masja Bijmans

Masja Bijmans

WERVING & SELECTIE / INTERIM

Masja Bijmans

WERVING & SELECTIE / INTERIM

06 41 89 48 59

Masja Bijmans

WERVING & SELECTIE / INTERIM

Naast mijn vaste baan als HR-manager bij Koninklijke Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co in Helmond ben ik via WeAreHR! ongeveer een dag per week beschikbaar voor interim HR-werkzaamheden. Als echte doener ben ik inzetbaar voor HR-advieswerk. Zelfstandig werken in een fijn team vind ik minstens nét zo belangrijk als het takenpakket zelf.

Achtergrond als arbeids- en organisatiepsycholoog Binnen mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie aan de Radboud University Nijmegen (1991-1996) koos ik voor specialisatie op de personeelskant. Sinds mijn afstuderen heb ik altijd in het HR-vakgebied gewerkt in uiteenlopende functies, waaronder intercedent, HR-Officer, HR-Consultant en HR-Manager.

Gecertificeerd voor HR Profile Dynamics ® Persoonlijke Analyse
Ik ben gecertificeerd consulent Profile Dynamics Drijfverenanalyse. Dit instrument maakt motivatie en voorkeursgedrag inzichtelijk. Zelf zet ik het graag in bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Het is ook een mooi instrument om in te zetten voor teamontwikkeling en om mensen te laten werken vanuit hun drijfveren.

Geboren Brabantse
Als geboren Brabantse ben ik blij om in het hart van deze provincie te wonen, namelijk in ’s-Hertogenbosch. Interim werk doe ik bij voorkeur op maximaal een half uurtje reisafstand van ’s-Hertogenbosch. Juist omdat ik het werken in een fijn team belangrijk vind, werk ik bij voorkeur op locatie bij de opdrachtgever. Voor een hele leuke opdracht maak ik overigens graag een uitzondering en reis ik gerust iets langer. Zo werkte ik via WeAreHR! al eens bij het Rembrandthuis in Amsterdam. Geweldig leuk om een keer in de museumwereld actief te zijn. Zeker omdat ik veel van kunst en cultuur houd, in het bijzonder van muziek. En zodra ik wat tijd over heb, houd ik me graag bezig met (portret)fotografie.

Woensdag is mijn vrije dag. Ik vind het heerlijk om dan thuis te zijn met mijn twee katten om me heen; een aanhankelijke Ragdoll en Maine Coon. Waar ik ben, zijn zij. Dat is anders met mijn drie jongvolwassen kinderen; mijn zoon en twee dochters vliegen in en uit. In het weekend ben ik graag te vinden bij mijn vriend in Amsterdam en werk ik op oproepbasis in de zorg met verstandelijk gehandicapten; een hele andere tak van sport!

Puck Bossert

INTERIM

06 13 87 94 01

Puck Bossert

INTERIM

Wat de HR-uitdaging ook is, communicatie speelt een belangrijke rol. Toch wordt de communicatie over grote HR-veranderingen vaak doorgeschoven naar het team communicatie. Zelf combineer ik beide vakgebieden. Daarin onderscheid ik me van andere HR-professionals.

Communicatie en HR

Ik ben dus net zo goed een communicatieprofessional als een HR-professional. In een opdracht combineer ik het liefst beide facetten om tot een goed resultaat te komen. Een voorbeeld: ik denk strategisch mee om binnen een organisatie meer binding tussen medewerkers te bewerkstelligen, maar schrijf vervolgens zelf net zo hard mee aan een interne nieuwsbrief met mooie persoonlijke verhalen.

Dat maakt mij goed inzetbaar binnen organisaties (profit en non-profit) waarbij ik juist op dit snijvlak kan werken, zoals bij cao-onderhandelingen, een organisatieontwikkeling, verandertraject of vraagstukken op het gebied van in-/door- of uitstroom (arbeidsmarktcommunicatie).

Inzetbaar als:

 • HR-manager
 • HR-director
 • HR-consultant

Vaak word ik gezien als ‘actietante’: ik zie snel wat er nodig is en houd vervolgens van aan- en doorpakken om tot resultaat te komen.

Actief leven en werken

Werkplezier is al mijn hele leven leidend. Het geeft mij veel levensvreugde. Niets leuker om anderen te motiveren, mensen met elkaar te verbinden en samen resultaten neer te zetten. Ik hoop het dan ook nog heel lang te mogen blijven doen. Daarom vind ik het geen probleem om voor een leuke interim opdracht (maximaal 4 dagen per week) een stukje te moeten rijden vanuit mijn  woonplaats Bussum. Het liefste werk ik op locatie, voor een goede binding met het team. De vrijdag houd ik bij voorkeur vrij voor andere activiteiten, zoals sporten en het onderhouden van contact met mijn grote vriendinnenkring. Bovendien is schrijven mijn grote hobby. Inmiddels heb ik twee romans op mijn naam staan, die ik in eigen beheer publiceerde. Op www.puckbossert.nl vind je daarover meer informatie.

Yvette Broumels

INTERIM

06 21 97 95 02

Yvette Broumels

INTERIM

Als er twee dingen zijn, waar ik in mijn werk blij van word, dan zijn dat: mensen én schrijven. In interim opdrachten kom ik het beste tot mijn recht bij die combinatie. Recht in figuurlijke én letterlijke zin; ik ben namelijk opgeleid als jurist en deed Rechten in Maastricht. Inmiddels woon ik alweer lange tijd in Den Haag, op loopafstand van de zee. Ik probeer elke dag wel even de duinen in te lopen en te genieten van de zeelucht.

In die regio ben ik beschikbaar voor interim opdrachten in het private of publieke werkveld. Ik heb in beide werkvelden ruime ervaring. Kenmerkend voor mijn aanpak is dat ik me dienstbaar opstel aan de opdracht en/of de ontwikkeling van de organisatie.

De antroposofische invalshoek neem ik telkens mee. Antroposofie is samengesteld uit de Griekse woorden voor ‘mens’ en ‘wijsheid’ en kan losjes worden vertaald als ‘bewustzijn van het menszijn’. Waarmee impliciet wordt aangegeven dat het niet gaat om ‘geloven’, maar om ‘weten’. En het 'weten' past goed bij het werken met de wettelijke kaders; daar klopt mijn juridische hart weer sneller van.

Inzetbaar in publieke en commerciële werkveld als:

 • Jurist met HR als aandachtsveld
 • Strategisch adviseur P&O/HR
 • Beleidsontwikkelaar P&O/HR

Hybride werken in regio Den Haag/Rotterdam
Ik ben vier dagen per week beschikbaar voor interim opdrachten, bij voorkeur in de regio Den Haag/Rotterdam/Utrecht. De afwisseling tussen werken op locatie en vanuit huis ligt mij het beste. Zo vind ik de beste mix tussen mijn werk, mijn gezin (met man en vier jongens in de leeftijd van 11-19 jaar) en alle verdere dingen die ik leuk vind, zoals paardrijden én autorijden. Een stukje rijden voor een leuke opdracht, zoals het ontwikkelen van HR-beleid, vind ik dan ook geen enkel probleem.

Joop van Diepen

Joop van Diepen

Talent & Learning

Joop van Diepen

Talent & Learning

06 54 31 61 49

Joop van Diepen

Talent & Learning

Bezig zijn met talentontwikkeling, met learning & development; dát stroomt door mijn aderen, dáár krijg ik energie van.

De afgelopen jaren groeide ik, met mijn onderwijskundige achtergrond, naar de rol van senior consultant learning & development. In grotere complexe organisaties met een Talent & Learning team ben ik het meest van toegevoegde waarde, bijvoorbeeld bij het uitzetten van een nieuwe koers.

Anderen zien mij als een charismatisch leider waarbij ik me zowel richt op de inhoud als op het versterken van de onderlinge verbinding.

Voor interim opdrachten in het brede Talent & Learning speelveld ben ik beschikbaar in heel Nederland. Vanuit Amersfoort, waar ik geboren en getogen ben, zijn de meeste regio’s goed bereisbaar. Bij voorkeur werk ik minstens de helft van het aantal uren op locatie. Dit bevordert de persoonlijke interactie.

Thuis is voor mij nog steeds Amersfoort. Met mijn vrouw en onze twee kinderen woon ik in een rijksmonument; een voormalige slagerij die is omgetoverd naar een woonhuis. Voor mij is het de ideale plaats om lekker te klussen of om van daaruit fysiek bezig te zijn in de omgeving (zaalvoetballen, veldvoetballen, tennissen, mountainbiken). Ook de historische binnenstad is dichtbij voor een gezellig hapje en drankje.

Advies, inspiratie of versnelling nodig op het gebied van Learning & Development? Joop is interim inzetbaar in het hele Talent & Learning-speelveld bij private en (semi)-publieke organisaties, bijvoorbeeld als:

 • Senior Consultant Leren en Ontwikkelen
 • Adviseur Talentontwikkeling
Susanne van Doornik

Susanne van Doornik

CHANGE / INTERIM / VERTROUWENSPERSOON

Susanne van Doornik

CHANGE / INTERIM / VERTROUWENSPERSOON

06 28 85 86 43

Susanne van Doornik

CHANGE / INTERIM / VERTROUWENSPERSOON

Organisatieontwikkelaar & Verandermanager - specialisatie Sociale Innovatie

"Hard op de inhoud en zacht in de relatie"

Mijn ambitie is om vanuit zelfkennis, zelfvertrouwen en een authentieke transparante werkwijze een positief effect te behalen op de beoogde inhoudelijke en ontwikkelresultaten van een individu, team of organisatie. Ik beweeg mij graag in het speelveld tussen strategie en het operationele. Ik sla de brug tussen het denken en het doen en schuw hierbij het eerlijke gesprek niet.

Als verandermanager ligt mijn focus op het succes en rendement van de verandering.
Deze worden bepaald door 2 variabelen: De kwaliteit van de individuele medewerkers en de kwaliteit van de organisatie die hen faciliteert. Oftewel, de mate waarin de organisatie de optimale voorwaarden voor succesvol functioneren creëert.

Organisatieontwikkeling is een proces van aanpassen, verbeteren en vernieuwen. In de ene situatie loopt de weg via het ontwikkelen van medewerkers, in een andere situatie begint de verandering met het ingrijpen in de organisatie. Mijns inziens heeft effectieve organisatieontwikkeling (bijna) altijd betrekking op beide.

Mijn expertise heb ik voornamelijk opgedaan in het sociale domein.

Veelvuldig terugkerende thema's zijn:

• Verandermanagement
• Zelforganisatie
• Organisatieontwerp & organisatie structuur
• Interim-management
• Verander coaching
Programma & projectmanagement

Dion Dorrestijn

E-HRM

06 23 04 19 75

Dion Dorrestijn

E-HRM

‘Ik sta voor vooruitgang en nieuwe uitdagingen ga ik graag aan. Van veranderingen die tegelijkertijd een verbetering zijn krijg ik energie van.

Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel wordt in balans gehouden door mijn relativeringsvermogen.

Ik ben een procesdenker en ben goed in staat de organisatie behoefte te vertalen naar kaders, noodzakelijke fundamenten en systemen. De vraag achter de vraag achterhalen vind ik belangrijk om de daadwerkelijke behoefte duidelijk te krijgen. En zo mens, proces en techniek beter op elkaar af te stemmen.

Mijn ervaring heb ik vooral opgedaan in het optimaliseren van HR processen en het implementeren, beheren en verbeteren van HR systemen. Ook ben ik veel betrokken geweest bij het definiëren van managementrapportages en business intelligence dashboards. Dit in de rol van e-HRM consultant, implementatieconsultant, procesconsultant, functioneel beheerder en projectmanager.’

Ronald van Driel

Ronald van Driel

RECRUITMENT PROCES ARCHITECT & ARBEIDSMARKT COMMUNICATIE VERSNELLER

Ronald van Driel

RECRUITMENT PROCES ARCHITECT & ARBEIDSMARKT COMMUNICATIE VERSNELLER

06 53 50 20 31

Ronald van Driel

RECRUITMENT PROCES ARCHITECT & ARBEIDSMARKT COMMUNICATIE VERSNELLER

Krapte op de arbeidsmarkt? Nee hoor! Als je laat zien dat je voor JOUW specifieke doelgroep de meest aantrekkelijke werkgever bent, komen mensen GRAAG bij je werken!

Hoe je die meest aantrekkelijke werkgever wordt, wat jouw doelgroep belangrijk vindt en hoe je dat op een vlotte, inspirerende manier communiceert richting arbeidsmarkt? Dáár draag ik gráág mijn steentje aan bij.

Waar ik je ook bij kan helpen is het straktrekken van werving- en selectieprocessen, ondersteund met een bij jouw organisatie passend, betaalbaar en goed geïmplementeerd recruitmentsysteem. En met het vinden en kiezen van de wervingskanalen die jouw doelgroepen gebruiken in hun zoektocht naar een baan. In Nederland alleen al zijn er meer dan 3.000 vacaturesites, communities, nieuwsbrieven en andere media waarmee je ze kunt bereiken. Vaak gericht op een specifieke niche (van vacatures alleen in Gelderland, Limburg of Rotterdam tot heel specifiek banen voor medisch Assistenten in opleiding (AIO’s), bijbanen voor studenten of werkzoekenden met een christelijke signatuur).

Bij beroepsgroepen die nauwelijks zelf actief op zoek zijn naar een andere werkgever, de zogenaamd latent werkzoekenden, zet ik graag een aanpak neer waarbij we gebruik maken van het netwerk van de medewerkers van jouw organisatie, zoals via LinkedIn of referral recruitment (regelmatig ‘Medewerker zoekt medewerker genoemd’) en van social media.

Verder kijken dan je neus lang is? Een recruitmentaanpak van ad hoc naar planmatig neerzetten? Met een strategisch recruitmentplan ben je voorbereid op wat er de komende jaren komen gaat. In deze schier voorspelbare wereld bijvoorbeeld, door te werken met twee of drie verschillende scenario’s.

De Acht Wetten van Ronald van Driel:

1. Nooit meer: ‘Één sollicitant is géén sollicitant, ik moet kunnen vergelijken om een keuze te kunnen maken’. Een goede, passende sollicitant is gewoon een goede, passende sollicitant. In deze arbeidsmarkt mag je daar je handen bij dichtknijpen!

2. Geen schaap meer met vijf (of 27) poten wensen, maar gewoon een met vier poten. Die zijn bovendien gezonder en lopen beter dan een schaap met méér dan een kwartet poten. Of neem een talentvol lammetje aan, dat je (samen) verder ontwikkelt naar de gewenste professional.

3. Meld niet meer eufemistisch in de vacaturetekst dat jouw arbeidsvoorwaarden ‘marktconform’ zijn. Bied gewoon goede arbeidsvoorwaarden aan een goede medewerker.

4. Doe als werkgever net zo hard je stinkende best als die sollicitant.

5. Oh ja, en schrijf nou EINDELIJK eens een fatsoenlijke vacaturetekst! Aan de voorkant gaat daar snel een uur of twee inzitten, maar die verdien je in de loop van het proces dubbel en dwars terug in kwaliteit en snelheid.

6. En publiceer de vacatures op media die door jouw specifieke doelgroep gebuikt worden. Ik help jou daar graag bij.

7. Gebruik NOOIT meer het woord ZOEKEN!
Met ‘zoeken’ schreeuw je heel hard van de daken dat JIJ een probleem hebt. En of iemand in de arbeidsmarkt dat probleem kan komen oplossen. Alsof dát helpt?! Vertel gewoon wat je te bieden hebt. En vooral wat dezelfde baan bij jouw organisatie anders en aantrekkelijker maakt.

8. STOP met HARDER recruiten! Ga gewoon SLIMMER recruiten!

Met veel plezier, energie en ambitie heb ik me, met mijn Recruitment Solutions interim-recruitment activiteiten, aangesloten bij WeAreHR! Daarbij vult WeAreHR! aan haar brede spectrum van HR-specialismen nu ook recruitment en arbeidsmarktcommunicatie toe.

Mirjam van Drimmelen

CHANGE

06 30 11 07 10

Mirjam van Drimmelen

CHANGE

Ervaren verander- en organisatiedeskundige
Specialisatie: samenwerkingsvraagstukken en veranderopgaven

Daar waar het belangrijk is om de krachten te bundelen, ben ik aan het werk! In de kern gaat het om het initiëren, verbeteren of het ontwikkelen van samenwerking. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen organisatieonderdelen, in een team of tussen partijen die een samenwerkingsverband zijn aangegaan. De afgelopen 25 jaar heb ik geholpen om tal van veranderingen te laten slagen in diverse contexten: in en tussen afdelingen, in een keten, in een (management)team of tussen organisaties. Dit deed ik in de zorg (care), technische dienstverlening, de bouw, de recruitment- en outplacementsector, het onderwijs, de zakelijke dienstverlening, in shared services en in datacenters. Ook had ik in mijn loopbaan en privéleven frequent te maken met impactvolle veranderingen. Daar heb ik geleerd om mee om te gaan. Als ik merk dat door mijn interventies mensen en organisaties weer op koers komen, dan is mijn missie geslaagd. Mijn geheimen vind je in het boek dat ik over dit onderwerp schreef: Het geheim achter succesvolle samenwerkingsverbanden – voor organisaties die krachten bundelen.

Mijn aanpak
Typerend voor mijn werkwijze is dat ik met een meervoudige blik kijk en handel. Daarmee bedoel ik dat ik vanuit verschillende perspectieven kijk naar een vraagstuk om tot de kern te komen. Dit traject doorloop ik zo veel mogelijk samen met de mensen die hier belang bij hebben. Ik vind het namelijk belangrijk dat de regie op dit proces ligt bij de organisatie die een oplossing wenst. Alleen dan zal de oplossing echt van meerwaarde voor ze zijn. Mijn werkwijze draagt bij aan zaken als rolduidelijkheid en wederzijdsheid tussen rollen, effectieve communicatie, organisatieleren en aan het houden van focus op de bedoeling. Mijn stijl van leidinggeven aan veranderprocessen zorgt voor helderheid en sociale veiligheid met ruimte voor ongemak en kwetsbaarheid. Dat lukt het beste in een rol waarin ik zeggenschap krijg over dat proces en zeggenschap kan geven met ruimte voor wendbaarheid en eigenheid.

Interim organisatie- en veranderopdrachten
Mijn persoonlijke leiderschap is gericht op het realiseren van echte verbinding tussen mens en context vanuit de kernwaarden: zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, openheid, integriteit en duidelijkheid. Mijn voorkeur gaat uit naar organisatie- en veranderopdrachten in het midden van het land.  Ook ben ik te boeken als spreker over de geheimen achter samenwerkingsverbanden of een workshop over veranderkunde. Dit kan tijdens een strategiesessie of als onderdeel van een leiderschapsprogramma.

Meer over mij
Sinds 2002 woon ik in het mooie Bussum waar ik zeer actief ben bij de roeivereniging als wedstrijdroeister en coach.  Ook wandel en fiets ik graag in de omgeving. Daarnaast lees ik graag en beoefen ik yoga. Verder maak ik graag tijd voor muziek, museumbezoek of een theatervoorstelling. Ik geniet zeer van goed van contact met vrienden, familie of een interessante ontmoeting tijdens een reis.

Wouter van Gerderen

E-HRM

06 47 90 07 31

Wouter van Gerderen

E-HRM

Met mijn brede achtergrond in de bedrijfskunde, HR, commerciële economie en bedrijfsadministratie ben ik beschikbaar voor interim functies als projectleider en als manager van een Shared Service Center.

Je mag mij typeren als resultaatgericht, creatief, pragmatisch en organisatorisch sterk. Tegelijkertijd heb ik oog voor wat er binnen een organisatie en bij mij mensen speelt.

Mijn specialiteiten zijn:

 • Verandermanagement
 • Projectleiding
 • Payroll en salarisadministratie
 • Shared Service Centers
 • Optimaliseren bedrijfsprocessen in zorg, onderwijs, zakelijke dienstverlening
 • E-HRM
 • ICT- en softwareoplossingen (AFAS, VISMA, RAET, Nmbrs, Eqili)

Vanuit Doetinchem (mijn geboorte- én woonplaats) combineer ik bij voorkeur meerdere interim opdrachten. Dan ben ik op mijn scherpst! Zowel op locatie als door slim op afstand te werken.  Daarbij zorg ik dat ik altijd voldoende ruimte overhoud voor mijn gezin met drie jonge kinderen en om te sporten. Met geregeld sporten houd ik mijn hoofd fris en blijf ik scherp.

Esther de Haan

E-HRM

06 40 59 63 38

Esther de Haan

E-HRM

Als het gaat om aanbesteden van e-HRM-systeem of het leiden van een HR-project , ben ik helemaal in mijn element. Met mijn diepgaande kennis en expertise op dit gebied, help ik organisaties om de juiste HRM-systemen en -oplossingen te vinden die naadloos aansluiten bij hun behoeften. Ik begrijp dat het selecteren en implementeren van een e-HRM-systeem een complex proces kan zijn, maar met mijn begeleiding en advies wordt het een gestroomlijnde en succesvolle ervaring.

Ik ben een echte aanpakker. Ik geniet ervan om uitdagende projecten te leiden en te zorgen dat ze op tijd en binnen het budget worden voltooid. Met mijn sterke organisatorische vaardigheden zorg ik ervoor dat alle projectfasen soepel verlopen en dat de gewenste resultaten worden behaald.

Ik luister naar de specifieke behoeften van mijn klanten en werk nauw met hen samen om oplossingen te creëren die echt impact hebben op hun organisatie.

Als je met mij samenwerkt, kun je rekenen op een energieke en betrokken professional die gedreven is om resultaten te behalen. Mijn passie voor mijn werk is aanstekelijk, en ik streef ernaar om anderen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Mét een flinke dosis humor! Want werk is belangrijk, maar het moet vooral ook écht leuk zijn!

Dus, als je op zoek bent naar een specialist in aanbesteden van e-HRM-systemen of een interim HR-manager/projectmanager die vol enthousiasme zit en klaar staat om jouw organisatie naar nieuwe hoogtes te brengen, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Bel mij gerust; dan kijken we samen hoe we het vraagstuk van jouw organisatie aan kunnen pakken!

Jacqueline Haarbrink

Jacqueline Haarbrink

INTERIM / E-HRM

Jacqueline Haarbrink

INTERIM / E-HRM

06 24 75 09 42

Jacqueline Haarbrink

INTERIM / E-HRM

Mijn focus ligt op het snijvlak HR en IT. In een interim functie combineer ik graag interim management met projectmanagement.

Startend als interim verantwoordelijke voor de operations of payroll, leer ik een organisatie namelijk snel goed kennen. Die kennis komt van pas in een aanvullende rol als projectleider bij bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw E-HRM systeem. In zo’n positie moet je snel verbindingen kunnen leggen. Dan helpt het als je de organisatie al kent. Overigens is het systeem waarmee ik werk voor mij ondergeschikt. Dit omdat de processen vergelijkbaar zijn.

Projectmanager HR/IT
Bij projecten (HR Operations, HR Shared service, HR Payroll) kan ik als projectmanager HR/IT in alle fasen van een project van waarde zijn, namelijk bij:

 • Procesoptimalisatie
 • Selectie E-HRM
 • Change
 • Testen
 • Implementatie

Projectmanagement binnen internationaal werkende organisatie
Als geboren Zaankanter heb ik veel projecten in en rond Amsterdam uitgevoerd. Voor een leuke opdracht bij een internationaal georiënteerde organisatie rijd ik graag een stukje verder.

Hans Harteveld

LEARNING

06 12 05 33 10

Hans Harteveld

LEARNING

“Toegevoegde waarde creëren voor klanten. Dat is waar ik voor sta!”

Mijn 25-jarige werkervaring op het gebied van Learning & Development (L&D) en IT ligt vooral binnen sectoren waar mensen het verschil maken, zowel in de profit- als non-profit markt. Mijn opdrachtgevers ervaren mij als een ervaren professional met een ‘denken en doen mindset'. Ik werk nauwgezet, luister goed naar mijn klant en kan scherp (helpen) duiden wat de ontwikkelbehoefte is. Die behoefte vertaal ik naar het juiste advies of product.
Daarnaast loop ik warm voor innovatie, digitalisering van leren in het bijzonder, die het mogelijk maakt om medewerkers van mijn klanten zelf aan het roer te zetten van hun persoonlijke ontwikkeling.
Mijn expertise ligt op het terrein van optimalisatie en innovatie op het gebied van L&D:
• Visie en strategieontwikkeling;
• Ontwerp en implementatie van een methodische aanpak voor leervraagstukken in de business;
• Advies, selectie en implementatie van digitale leerplatformen zoals game-based learning, e-learning platform en Virtual Reality;
• Advies en regie op ontwerpen van leerinterventies;
• Stakeholdermanagement (business en leveranciers);
• Coachen van professionals bij hun professionele ontwikkeling.
Kortom, ik ben uw gesprekspartner en adviseur op het gebied van leren, ontwikkelen én innoveren!

Elvira Hautvast

Elvira Hautvast

HR project- en procesmanagement

Elvira Hautvast

HR project- en procesmanagement

06 19 35 29 79

Elvira Hautvast

HR project- en procesmanagement

Het vertalen van een HR-strategie naar een praktische, concrete uitwerking; daar ben ik sterk in. Ik doorgrond snel processen en situaties. Vanuit mijn analytische inzicht, zie ik vervolgens mogelijke oplossingsrichtingen. In zo’n (verander)proces maak ik gemakkelijk keuzes, waarbij ik de grote lijnen voor ogen houd en de detailuitwerking delegeer. Daarbij bied ik mensen veel ruimte en vrijheid om hun verantwoordelijkheden uit te voeren. Graag motiveer ik medewerkers om dat te doen waar ze goed in zijn. Dit vanuit de visie dat je altijd een keuze hebt. Anderen ervaren mij als een toegankelijke gesprekspartner.

Mijn specialiteiten zijn:

 • HR-procesmanagement
 • HR-projectmanagent (o.a. de introductie en implementatie van HR-systemen)
 • Interim HR-management
 • Interim HR-functie op het gebied van personeel- en salarisadministratie
 • HR-verandermanagement
 • HR-crisismanagement

Mijn ervaring deed ik vooral op in non-profit organisaties. Ik kan goed aanvoelen of een opdracht bij me past en ik daadwerkelijk een organisatie verder kan helpen. Daarbij concentreer ik me op interim HR-opdrachten in (bij voorkeur) Noord-Holland, in en rondom Amsterdam. Dat is de stad waar ik al ruim dertig jaar met veel plezier woon en waar mijn sociale leven zich afspeelt.

Marieke Heesakkers

LEARNING

06 51 85 14 73

Marieke Heesakkers

LEARNING

“Werken is leren, leren is werken”.

Mijn kennis en ervaring ligt met name op het aansturen en professionaliseren van:

Learning & Development processen, programma’s, projecten en professionals.

Het verbeteren van kwaliteit en toegenomen klantgerichtheid bij mijn klanten geeft me energie. Mensen waarderen mijn oog voor het menselijk aspect bij grote en kleine veranderingen en het stellen van de juiste vraag. Ik heb in uiteenlopende branches gewerkt zoals zakelijke dienstverlening, leisure en retail en geniet van het steeds weer nieuwe organisaties leren kennen.

Het ontwikkelen van mensen in organisaties is mijn rode draad en natuurlijk geldt dat dan ook voor mezelf. Ik volg naast mijn werk zeer regelmatig opleidingen en trainingen. Dat houdt me scherp in mijn eigen reflecties en handelen en het geeft me nieuwe inzichten in ontwikkelingen, customer journeys, didactiek, performance en inhoud.

Arnold Hoogendoorn

Arnold Hoogendoorn

CHANGE / INTERIM

Arnold Hoogendoorn

CHANGE / INTERIM

06 24 57 80 75

Arnold Hoogendoorn

CHANGE / INTERIM

Tijdens mijn studie Management Economie en Recht ben ik erachter gekomen dat het HR vak mij het meeste boeit. De mensen maken het verschil in een organisatie, en de manier waarop je dat succesvol kan organiseren is de manier om het als bedrijf zijnde goed te doen. Vanuit HR heb je de mogelijkheid om verschillende tools in te zetten om een bedrijf en medewerkers succesvol te maken, zoals bijvoorbeeld performance management, opleidingsbeleid, coaching etc.

Ook leven we in een samenleving die steeds sneller verandert en de levenscyclus van een bedrijf wordt korter. Ik ben mij naast het HR vak al vroeg verder gaan specialiseren in verandertrajecten. Hoe organiseer je een organisatie zo dat je mee kunt gaan met de continu veranderende omgeving. Vanuit de veranderkunde zijn er uiteraard een aantal basis principes hoe je dit organiseert, maar het gaat er om om de juiste manier te vinden voor jouw specifieke bedrijf en branche waarin je zit.

Dit is het snijvlak waarop ik graag werk, namelijk HR en change management. Op dit vlak zit mijn ervaring als (interim) HR manager en heb ik aanvullende opleidingen gedaan, zoals bijvoorbeeld Transformationeel leiderschap bij Nieuwe Dimensies en een 1 jarige leergang SVO (sturen van verandering in organisaties) bij SIOO. Momenteel ben ik bezig met een 3 jarige opleiding professionele communicatie bij verandertrajecten bij Phoenix.

Simon Janssens

Simon Janssens

Learning & development

Simon Janssens

Learning & development

06 46 14 02 41

Simon Janssens

Learning & development

In het interim L&D werk is mijn kracht om teams vooruit te helpen, beter te laten functioneren en te laten groeien op alle vlakken. Mijn pragmatische aanpak is mensgericht, waarbij teamleden veel ruimte hebben om zelf verantwoordelijkheid te dragen. Samen streven we de doelen op het gebied van leren en ontwikkelen na, samen zetten we de schouders eronder. Met mijn Rotterdamse roots ben ik meer van het doen, dan dat ik een bepaald theoretisch model nastreef.

Bij elke interim opdracht vraag ik me af of het bij me past. Pas dan kan ik daadwerkelijk van toegevoegde waarde zijn. Ik kom tot mijn recht in uiteenlopende profit- en non-profitorganisaties. In mijn eerdere werk deed ik zowel ervaring op bij grote bedrijven (zoals Boskalis) als bij onderwijsorganisaties en ministeries met allerhande vraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen.

In combinatie met een jong gezin (ik ben vader van twee jongens) en veel sporten (voetballen en hardlopen zijn mijn uitlaatkleppen om goed te functioneren) werk ik bij voorkeur 32 a 36 uur per week in totaal. Die uren kunnen verdeeld zijn over verschillende organisaties en L&D-vraagstukken.

Mijn roots liggen in Rotterdam. Tegenwoordig woon ik samen met mijn gezin in Heerjansdam, onder de rook van Rotterdam. Reizen voor een opdracht is voor mij geen enkel probleem, zo lang ik het kan combineren met enkele dagen vanuit huis werken.

Advies, inspiratie of versnelling op het gebied van Learning & Development? Simon is interim inzetbaar in het hele L&D-speelveld, bijvoorbeeld als:
• Manager Leren en Ontwikkelen
• Projectleider Leren & Ontwikkelen
• Adviseur Learning & Development

Ariane van der Kooij

06 22 42 97 02

Ariane van der Kooij

“De juiste mensen op de juiste plaats op het juiste moment”

Hiermee wil ik bijdragen aan continuïteit op sleutelposities binnen organisaties waarbij ontwikkeling van talent het cruciale verschil maakt.

Mijn expertise op het gebied van Talent management (TM)  en Management Development (MD) heb ik al ruim 20 jaar mogen inzetten binnen de zakelijke dienstverlening. Een fantastisch vakgebied!

Collega’s noemen mij een verbinder, een bevlogen vakvrouw met oog voor het spanningsveld korte termijn resultaten en lange termijn ontwikkelingsrendement.

Plezier in werk staat voor mij voorop. Ik streef naar samenwerking op een manier waar iedereen beter en gelukkiger van wordt, met vertrouwen in elkaar én een gezonde dosis humor.

Mijn laatste positie als lid van de Corporate Staf van een grote internationale uitzendorganisatie heeft me gevormd tot een gesprekspartner die kan aansluiten op alle niveaus en zich kan verplaatsen in de belangen van de verschillende stakeholders binnen een multiculturele context.

Waar ik warm voor loop is het (mede) ontwerpen van strategisch- en op maat gesneden TM & MD dat rendeert! Daarin betrek ik de altijd de vraag: ‘is het talent van nu ook het talent van morgen’.

Gedreven door mijn ambitie bij te dragen aan toekomstbestendig TM & MD bied ik advies en interim management op vraagstukken die betrekking hebben op het duiden, vinden, binden en benutten van talent voor nu én de toekomst.

 • Advies & begeleiding tijdens de opstart- en uitvoeringsfase van TM&MD
  Sparringpartner voor HR directies, Talent & MD Managers
 • Interim management
  Bij o.a. de volgende (deel) projecten:
  - vertaling van visie naar een concrete MD strategie
  - bepalen definitie talent / uitwerking talentenprofielen
  - selectie (online) assessment tools
  - opzet en uitvoering van assessment-centers
  - ontwerp en invulling van talentenprogramma’s
  - individuele coaching
  - opzet Succession Planning
Michel van Manen

Michel van Manen

E-HRM / INTERIM

Michel van Manen

E-HRM / INTERIM

06 52 06 17 03

Michel van Manen

E-HRM / INTERIM

Maximale meerwaarde creëren voor de klant, dat is waar ik voor sta!
Mijn opdrachtgevers omschrijven mij als een brede generalist en bouwer, die planmatig en pragmatisch te werk gaat. Ik combineer het denken met het doen en vind het prettig om in teamverband resultaten te halen. Mijn stijl is onafhankelijk, taak- en relatiegericht.

Mijn meerwaarde zit vooral in opdrachten waar:

 • georganiseerd en gestructureerd moet worden;
 • projectmatig gewerkt moet worden;
 • een verandering moet worden doorgevoerd;
 • ontwikkeld of geïmplementeerd moet worden.

Mijn kernvaardigheden zijn: projectmatig werken; P&O-processen; reorganisaties; ontwikkelen & implementeren; verandermanagement; e-HRM en Shared Service Centers; cijfermatig inzicht; outsourcing; personeelsinformatiesystemen; P&O afdeling opzetten en/of (her)structureren.
Tot 2001 ben ik in vaste dienstverbanden hoofdzakelijk werkzaam geweest in de sectoren: zakelijke dienstverlening, off-shore en transport. Vanaf 2001 heb ik als zelfstandig ondernemer klanten in zowel profit- als non-profit omgevingen ondersteund.

Vaak word ik ingezet in een van de onderstaande rollen:
e-HRM specialist, procesverbeteraar
Doen van HR-procesanalyses, -audits en doorvoeren van verbeteringen; inventarisatie van het gebruik van de huidige personeelsinformatiesystemen; opzetten en implementeren van een Shared Service Centra, pakketselecties begeleiden en personeelsinformatiesystemen implementeren, met aandacht voor de veranderkundige kant.

HR-projectleider
Begeleiden van uiteenlopende HR-projecten, zoals: het doen van reorganisaties, overgang naar een nieuw functiewaarderingssysteem, houden van vlootschouw, selecteren en implementeren van personeelsinformatiesystemen, opzetten nieuw Compensation & Benefit pakket, begeleiden overnames, in-en outsourcetrajecten, (cultuur)veranderprocessen en invoeren competentiemanagement.

HR-leidinggevende of senior HR-business partner
Het ondersteunen van lijnmanagers en directies bij het geven van HR-advies.

Mijn motto: Innovatie & Realisatie!

Lindsay Postel

E-HRM

06 10 29 06 09

Lindsay Postel

E-HRM

HR en IT; een prachtige combinatie!

Ik help profit en non-profit organisaties daarom graag als projectmanager bij het optimaliseren van hun processen op het snijvlak van HR en IT.

Bij het implementeren van E-HRM, zoals AFAS, komt het goed van pas dat ik sterk ben in het aanbrengen van structuur. Bovendien schakel ik makkelijk tussen diverse niveaus. Zo denk ik mee op strategisch niveau, maar communiceer ik net zo makkelijk op tactisch en op operationeel niveau.

Daarnaast verzorg ik individuele coaching, waarbij ik regelmatig mijn twee medecoaches – mijn twee paarden –inzet.

Inzetbaar als:

 • Projectmanager HR en IT
 • HR-manager

Bijvoorbeeld bij:

 • Pakketselecties
 • Procesoptimalisaties

Energiek en enthousiast
Alle verdere facts over mij vind je op LinkedIn (als het gaat om mijn projectmanagementervaring) en op www.Postelcoaching.nl. Daar vertel ik ook meer over de paardencoaching die ik geef als gecertificeerd paarden- en lifestylecoach. Dat doe ik in Polsbroek (in de buurt van Gouda, Woerden). Daar woon ik samen met mijn man, ons zoontje Isai en onze beestenboel, waaronder twee paarden, mijn medecoaches. Woensdag is mijn vaste vrije dag, want voor je het weet, is onze zoon groot. Daarom wil ik er nu voor hem zijn. Die woensdag geef ik dus niet op, ook al is een opdracht nog zo leuk! Op de andere vier dagen zet ik mijn tomeloze energie en enthousiasme in voor mijn opdrachtgevers (profit en non-profit). Ik ben het meest van toegevoegde waarde als ik hybride kan werken (maximaal twee dagen op locatie).

Margriet Schilperoord

Interim

06 13 65 11 89

Margriet Schilperoord

Interim

In een rol als HR-businesspartner help ik graag een HR-afdeling of het management. Dat doe ik op een directe, zorgvuldige en oplossingsgerichte manier.

Ruim dertig jaar in het HR-werkveld hebben mij geleerd dat ik het meest van toegevoegde waarde ben als ik mensen met mijn advies verder kan helpen en met elkaar kan verbinden. Ik heb een groot netwerk en kennis van uiteenlopende onderwerpen zoals mobiliteit, reorganisatie, verandermanagement, verzuim en functiewaardering.

Ik ken de dilemma’s en de uitdagingen van HR in organisaties. Bij voorkeur plaats ik vraagstukken in een bredere context, waarbij ik aandacht heb voor de andere kant van een verhaal. Dat begint met oordeelloos luisteren.

Ik houd van tempo houden en doorpakken, zoals ik dat gewend was in HR-functies binnen commerciële organisaties. Als interimmer geef ik de voorkeur aan het werken binnen organisaties en bedrijven die maatschappelijk van betekenis zijn.

In deze fase van mijn loopbaan gaat het om meer dan alleen werk. Daarom geef ik de voorkeur aan (hybride) interimfuncties voor maximaal 32 uur per week. Zo houd ik voldoende tijd over voor onder andere vrijwilligerswerk in mijn woonplaats Utrecht.

Liesbeth van den Steenhoven

Liesbeth van den Steenhoven

Interim/E-HRM/Change

Liesbeth van den Steenhoven

Interim/E-HRM/Change

06 24 74 23 12

Liesbeth van den Steenhoven

Interim/E-HRM/Change

‘Je neemt ons aan de hand mee en wij hebben ons laten leiden’ zei een klant pas nog tegen mij. En dat is ook zo. Geef me het vertrouwen en dan pak ik de regie. Als Senior HR Manager/HR Business Partner/HR Projectmanager kan ik goed mee op strategisch niveau. Bovendien zorg ik ervoor dat de praktische uitwerking óók van de grond komt. Denken en gáán! Met die aanpak krijg ik de meest complexe HR-vraagstukken in beweging en opgelost.

Denk aan HR-vraagstukken op het gebied van:

 • Organisatie
 • Implementatie
 • Reorganisatie
 • Harmonisatie
 • IT-integratie

Het HR- vraagstuk maakt niet eens zo uit; hoe complexer, hoe leuker!
Inzetbaar als:

 • Senior HR Manager
 • Senior HR Business Partner
 • Senior HR Projectmanager

Specialisatie
Ik ben geaccrediteerd om te werken met Model Baarda. In dit beloningsmodel ga je niet uit van functies maar van rollen.

Fulltime interim
Geboren en getogen in Rotterdam-Kralingen werk ik graag in de regio Rotterdam, Den Haag, Utrecht en net onder de rivieren. Dicht bij huis, zodat ik het fulltime werken voor verschillende opdrachtgevers goed kan verweven met andere belangrijke zaken in het leven: mijn man (ook een Rotterdammer!), onze twee kinderen en mijn paard. De ideale werkdag begint voor mij met een rondje door het Kralingse Bos met mijn paard aan de hand. Ik werk voor opdrachtgevers het efficiëntst en ben het meest van toegevoegde waarde als ik de opdracht op afstand kan vervullen. Natuurlijk kom ik ook naar de werklocatie toe als het nodig is, met een maximum van twee dagen per week.

Bas van de Veen

E-HRM

06 15 24 93 29

Bas van de Veen

E-HRM

Het inrichten, optimaliseren en onderhouden van digitale HR-processen; dáár ligt mijn kracht. Ik ondersteun als HR-consultant/-projectleider op dat vlak non-profit organisaties als gemeenten, provinciën en waterschappen.

Opgeleid in de bedrijfsadministratie en commerciële economie aan de Hogeschool Utrecht richt ik me vanaf 2008 op E-HRM software. Het programma Youforce (vooral bestemd voor de not for profitsector) kent voor mij geen geheimen. Van aanbesteding tot implementatie én functioneel beheer.

Mijn aanpak is gestructureerd. Op een rustige manier zoek ik voor opdrachtgevers naar de randjes van de technische mogelijkheden waarbij ik veel profijt heb van mijn financiële inzicht. Ik behoud het overzicht en leg gemakkelijk contact met zowel de opdrachtgever als de gebruikers.

Mijn specialiteiten zijn:

 • Digitale oplossingen voor de personeelsadministratie
 • Non-profit organisaties ondersteunen bij een aanbesteding voor E-HRM
 • Implementeren digitale HR-systemen (Youforce) (in de rol van projectleider)
 • Optimaliseren digitale HR-systemen (Youforce) (in de rol van consultant)
 • Functioneel beheer Youforce
 • E-HRM

Vanuit Ermelo combineer ik meerdere interim opdrachten in alle uithoeken van Nederland. Door goede afspraken te maken rondom mijn hybride inzet, valt dat goed te combineren met mijn gezin. Samen met mijn vrouw en onze twee jonge dochters ga ik graag op stap; met DierenPark Amersfoort als grote favoriet. Door hard te lopen in de omgeving en te fitnessen in onze eigen sportruimte aan huis blijf ik fit.

Hans van der Velden

Hans van der Velden

E-HRM / INTERIM

Hans van der Velden

E-HRM / INTERIM

06 49 84 60 98

Hans van der Velden

E-HRM / INTERIM

Mijn specifieke expertise ligt op het terrein van optimalisatie en innovatie van de HR-functie. Ik heb als adviseur en als projectmanager, via onder andere Ernst & Young en Capgemini, vele organisaties mogen helpen bij het realiseren van HR optimalisaties (zoals inrichten Shared Services, HR pakket implementaties, e-HRM).

Dit specialisme heb ik ontwikkeld binnen een bredere context als HR-manager en als lijnmanager. Zo heb ik het HR-adviesbureau Giraffe-HR opgericht en ben mede-eigenaar/directeur hiervan geweest.

Mijn 25-jarige werkervaring ligt vooral binnen sectoren waar mensen het verschil maken, zowel in de profit-markt (facilitaire dienstverlening, financiële dienstverlening, ICT-dienstverlening) als bij non-profit organisaties (Rijksoverheid, gemeenten, zorg).

Ik krijg veel energie van mensen in beweging brengen en het realiseren van een nog efficiëntere en effectieve HR-organisatie; met aandacht voor het proces, ICT en de mensen. Voor mij is een afspraak ook echt een afspraak.

Hendrik-Jan Vonk

E-HRM

06 15 34 24 68

Hendrik-Jan Vonk

E-HRM

Ruim vijftien jaar ervaring met E-HRM software, zet ik graag in voor de interim begeleiding van publieke organisaties bij hun inkoop- en aanbestedingsprocessen en een succesvolle ingebruikname van de software. Van het formuleren van de uitvraag tot en met de implementatie en optimalisatie van HR- en IT-systemen. Vanzelfsprekend werk ik daarbij leveranciers- en pakketonafhankelijk. Ik werk pragmatisch en houd vanuit mijn sensitiviteit altijd aandacht voor het grotere geheel.

Inzetbaar als:

 • Adviseur bij selectietrajecten
 • Ondersteuner bij selectietrajecten
 • Projectmanager HR en IT
 • Interim HR-manager

Bijvoorbeeld bij:

 • Pakketselecties
 • Europese Aanbestedingen
 • Implementatie E-HRM systemen
 • Optimalisatieprocessen E-HRM

Energieke aanpakker in het werk én privé

In mijn werk ben ik een energieke aanpakker, maar thuis net zo. Thuis is voor mij Hoevelaken, tegen Amersfoort aan. In het midden van het land dus, waardoor ik voor interim opdrachten op snijvlak van HR en IT  in heel Nederland inzetbaar ben. Zeker als hybride werken mogelijk is.

In Hoevelaken woon ik samen met mijn vrouw Jacqueline en onze dochters Phiene en Benthe. Ik ben een echte familieman! In mijn vrije tijd ben ik heel wat uren te vinden bij SC Hoevelaken, waar ik diverse voetbalelftallen train en coach. Daarnaast maak ik graag een rondje op de racefiets. Ook ben ik altijd te porren om met familie of vrienden gezellig een hapje te eten en wat te drinken.

Aline de Vos

06 23 05 48 50

Aline de Vos

Als virtual assistent zorg ik voor de derde ontbrekende hand zodat onze HR professionals optimaal kunnen functioneren en zich geen zorgen hoeft te maken om de bijzaken. Die los ik namelijk op!
Denk hierbij aan administratieve- en secretariële zaken. Daarbij zorg ik ervoor dat de teksten in uitingen naar klanten “taal technisch” in orde zijn. Van offerte tot brochure. Het organiseren van events/meetings en het faciliteren van allerhande zaken neem ik graag uit handen.
Samen met WeareHR! werk ik regelmatig met consultants bij de klant om te ondersteunen bij projectwerkzaamheden of tijdelijke HR-activiteiten.
Ik vind het fijn meerwaarde te bieden. Mee te denken en service te verlenen.

Marco de Wit

Marco de Wit

New Associate

Marco de Wit

New Associate

06 83 94 56 61

Marco de Wit

New Associate