“Een leuk netwerk waarin men elkaar de bal toespeelt”

Puck Bossert- Associate WEAREHR!

“Bij de meeste HR-vraagstukken speelt communicatie een belangrijke rol”, zegt Puck Bossert, interim HR-director/HR-manager/HR-consultant. “Laat ik nou net beide vakgebieden combineren” voegt ze er snel aan toe. “Mijn kracht ligt op het snijvlak van HR en communicatie.” Recent sloot Puck zich aan bij WeAreHR!. Reden voor een interview met haar.

Warme ontvangst
Hoewel Puck nog maar net is aangesloten bij WeAreHR! voelt ze zich er al op haar gemak. De meeste leden ontmoette ze al tijdens een eerdere WAT-meeting (We Are Together) bij Jorisbrood in Ede. “Ik kreeg een warme ontvangst. Daardoor voel ik me thuis binnen de groep; professionals mét humor. Ook contractueel is alles top geregeld, met ondersteuning van Aline de Vos. In korte tijd ervaar ik WeAreHR! als een leuk netwerk waarin men elkaar de bal toespeelt.”

Snijvlak HR en communicatie
Organisatieadviseur Mirjam van Drimmelen attendeerde Puck op het bestaan van WeAreHR!. “Mirjam ken ik uit Bussum. Toen ik halverwege 2023 met mijn man terugkwam van Curaçao, nadat we daar drie jaar woonden en werkten, leek me WeAreHR! de ideale manier om mijn zakelijke netwerk uit te breiden om hier in Nederland weer snel aan de slag te gaan. Niets leuker om op het snijvlak van HR en communicatie anderen te motiveren, mensen met elkaar te verbinden en samen resultaten neer te zetten. Na een kennismaking met oprichter Michel van Manen en het bijwonen van de WAT-meeting was de keuze snel gemaakt.”

Interim HR-director
Vanaf oktober 2023 werkt Puck interim als HR-manager bij Renolit in Enkhuizen. “Tot juni 2024 vervang ik de HR-director. Het is een mooi bedrijf, dat onder andere folies maakt voor bloed- en infuuszakken. Een groot deel van mijn loopbaan werkte ik in de farmacie/Healthcare (Nefarma/Solvay Pharmaceuticals/Abbott/AbbVie/ Phillipsmedisize), zowel op het gebied van communicatie als HR. Dus dit sluit er prima op aan. Bovendien is het een fijn HR-team met diverse recruiters, HR- officers en HR-businesspartners. Ik heb het dus hartstikke goed naar mijn zin. Om de woorden van mijn man te gebruiken: ik ga kwispelend naar mijn werk, haha.”

Samen resultaten neerzetten
Ook al is het vanuit Bussum al gauw een uur rijden om in Enkhuizen te komen, het liefste werkt Puck op locatie voor een goede binding met het HR-team en de rest van de organisatie. Samen resultaten neerzetten; daar is het haar om te doen. Ook bij WeAreHR!. Dit in combinatie met haar grote hobby: schrijven. Recent publiceerde Puck haar tweede roman ‘Tor in de mango – Niets is wat het lijkt op Curaçao!’, nadat in 2020 haar eerste boek ‘Een mens kan zichzelf troosten’ verscheen. Kortom, met de komst van Puck groeit de veelzijdigheid van WeAreHR!.

Interim een HR-professional nodig?
Neem contact op met WeAreHR!

Interview en tekst: Hennie van de Kar-Vervooren