Interview met associate partner WeAreHR!

Masja Bijmans - WEAREHR!

Masja Bijmans, pragmatische HR-professional

Masja Bijmans houdt van aanpakken én van afwisseling. Daarom combineert zij haar vaste baan als HR-manager bij Koninklijke Textielfabrieken J.A. Raymakers & Co Helmond, graag met interim HR-werk. De reden voor deze doener om zich recent aan te sluiten bij WeAreHR!.

Wil je wat meer over je vaste baan vertellen?
“Zeker! Al vanaf 2015 werk ik 2,5 dag per week bij Raymakers in Helmond. Dit is één van de honderd oudste bedrijven in Nederland, met een historie die teruggaat naar 1773. Raymakers is gespecialiseerd in het maken van velours stof van hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft een heel authentiek productieproces. Ik houd me daar in een fijn team bezig met alle dagdagelijkse HR-activiteiten; zowel uitvoerend als beleidsmatig. Dat zorgt voor veel afwisseling; precies waar ik van houd.”

Zoek je die afwisseling ook in een interim opdracht?
“Eigenlijk wel. Als ik binnen een fijn team zelfstandig lekker kan werken, dan ben ik in mijn element. Ik vind het niet erg als er ad hoc zaken tussendoor komen omdat ik makkelijk schakel. Overigens ook privé. Daarbij bewaak ik wel mijn vrije woensdag. Die is me heilig.”

Hoe kwam je met WeAreHR! in contact?
“Bij een netwerkbijeenkomst in ’s-Hertogenbosch – waar ik woon – liep ik Marieke Heesakkers tegen het lijf. Wat zij vertelde over het netwerk, sprak me aan. Ik vind het namelijk fijn om met andere HR-professionals te kunnen sparren. Ook vanuit mijn vaste baan bij Raymakers heb ik regelmatig contact met HR-collega’s van andere bedrijven. Door ervaringen te delen, help je elkaar verder. Via een uitgebreider gesprek met Michel van Manen en Esther de Haan kreeg ik een beter beeld van WeAreHR! en zij van mij. Vrij snel na dat gesprek, werd ik benaderd voor een opdracht bij het Rembrandthuis in Amsterdam via WeAreHR!. Zo kreeg ik de kans om enige tijd in de museumwereld te werken; een superleuke ervaring. Sinds maart 2023 heb ik me aan het netwerk gecommitteerd. Onlangs heb ik een start gemaakt bij Lödige via WeAreHR, super de luxe dichtbij in ’s-Hertogenbosch.”

Wat hoop je bij WeAreHR! te vinden en wat voeg je zelf toe?
“Inspiratie en leuke opdrachten; dat hoop ik er te vinden. En ik voeg er naast kennisdeling hopelijk Brabantse gezelligheid aan toe met mijn humor en positieve instelling.”

In welke sector kom jij als HR-manager het meest tot je recht?

“Het leuke aan interimwerk is dat je de kans hebt om bij verschillende bedrijven binnen te kijken. Aan de ene kant help ik de organisatie en collega’s vooruit met mijn kennis, maar aan de andere kant leer ik zelf ook weer van elke opdracht. Werken bij een maak- of productiebedrijf past goed bij mij, juist omdat ik zo pragmatisch ben. Ik vind veel taken leuk en de combinatie van dagdagelijkse HR-taken, het maken van beleid in combinatie met het werken met mensen in alle lagen van de organisatie spreekt me aan. Ook op het gebied van werving & selectie ben ik inzetbaar. De lol daarvan is dat je in een korte tijd iemands achtergrond goed leert kennen. Waar mogelijk of nodig zet ik daarvoor Profile Dynamics® in; ik ben gecertificeerd om deze persoonlijke analyses af te nemen. ”

Meer over Profile Dynamics® Persoonlijke Analyse: bekijk hier het profiel van Masja op de teampagina.