Werken als interim HR-professional

Wat maakt het werken als interim HR-professional zo de moeite waard dat je zelfs een mooi aanbod voor een vast contract afslaat? Drie associates van @WeAreHR! –Arnold Hoogendoorn, Marieke Heesakkers en Annemarie Kleiterp, – delen de komende weken hun bewuste keuze om interim te werken. Ook vertellen zij over de waarde van het WeAreHR!-netwerk. Als eerste Arnold Hoogendoorn, sinds april 2019 aangesloten bij @WeAreHR!.

Arnold Hoogendoorn werkt interim sinds april 2019
Aangesloten bij WeAreHR! sinds april 2019

“De vrijheid om eigen keuzes te maken”

Arnold: “De keuze om interim te gaan werken, maakte ik al in 2017. Toch liet ik me nog een keer verleiden om in loondienst te gaan. Ik kreeg zo’n prachtig aanbod bij een mooi bedrijf, met een uitdagende functie en goede collega´s, waarbij ook de arbeidsvoorwaarden meer dan goed waren. Juist in die periode heb ik ervaren dat het voor mij daar niet alleen om draait. In deze fase van mijn leven vind ik het belangrijker om de vrijheid te hebben om maximaal vier dagen per week te werken, waardoor ik bewust kan genieten van onze jonge zoon. Bovendien staat het maken van een reis van twee maanden op het wensenlijstje van mijn vrouw en mij. Vanuit een vast dienstverband maak je die keuze minder snel. Verder wil ik tijd hebben om mezelf verder te ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld net een 3-jarige post-HBO afgerond. Dat zie ik als een persoonlijke verantwoordelijkheid en niet als de verantwoordelijkheid van een bedrijf. Interim werken betekent voor mij dus vooral de vrijheid om eigen keuzes te maken. Dit alles maakt het voor mij absoluut niet moeilijk meer om nee te zeggen tegen hele goede aanbiedingen voor mooie functies. En door de aansluiting bij WeAreHR!, een warme netwerkorganisatie, heb ik toch collega’s met wie ik een diepere band opbouw zoals ik dat ook in loondienst zou doen.”


Geïnspireerd? Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met WeAreHR!.