Werken als interim HR-professional

Wat maakt het werken als interim HR-professional zo de moeite waard dat je zelfs een mooi aanbod voor een vast contract afslaat? Drie associates van @WeAreHR! –Arnold Hoogendoorn, Marieke Heesakkers en Annemarie Kleiterp, – delen hun bewuste keuze om interim te werken. Ook vertellen zij over de waarde van het WeAreHR!-netwerk. Deze week Marieke Heesakkers, sinds mei 2019 aangesloten bij @WeAreHR!.

Marieke Heesakkers werkt interim sinds mei 2019.
Aangesloten bij WeAreHR! sinds september 2019.

“Binnen WeAreHR! behoud ik mijn zelfstandigheid en ondernemerschap”

Marieke: “Dat ik ooit als zelfstandige wilde gaan werken, stond voor mij al jaren vast. Een ideale manier om de cultuur van verschillende type organisaties en branches te leren kennen. Juist die afwisseling geeft mij energie. In mei 2019 waren alle randvoorwaarden dusdanig dat ik de stap zette. Nu ik enkele jaren interim werk, merk ik dat het goed werkt dat ik makkelijk alleen op mensen afstap en zaken me snel eigen maak. Ik raak zodoende vlot vertrouwd in een organisatie. Tegelijkertijd lukt het mij om met voldoende afstand naar een organisatie te kijken. Zonder te veel te worden beïnvloed door de sfeer en cultuur, blijf ik vanuit mijn neutrale positie als interimmer beter bij mijn onafhankelijke standpunt. Ik merk bij anderen een grotere bereidheid om te luisteren naar de mening van een externe.

WeAreHR! kwam vrij snel na mijn keuze voor het interimmen op mijn pad. Juist omdat ik Arnold Hoogendoorn en Hans van der Velden van dit netwerk al kende, was het voor mij een logische keuze om me aan WeAreHR! te verbinden. Ik wist namelijk dat ik mijn zelfstandigheid en ondernemerschap volledig kon behouden. Door mijn deelname aan WeAreHR! leer ik nog meer over de volle breedte van het HR-vak en de ontwikkelingen in de markt. De ruimte om te sparren met collega’s – allemaal snelle denkers – is altijd aanwezig, waardoor ik mijn eigen standpunten kan blijven toetsen. Zo blijf ik scherp en fris. Bovenal is WeAreHR! voor mij een bron van energie, waar ik geïnspireerd raak en ontspanning vind.”


Geïnspireerd? Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met WeAreHR!.