WeAreHR! sponsort boek ‘Uit het leven in een hospice’

Hospice Demeter - WEAREHR

We begonnen het jaar met het cadeau doen van een fles bubbels aan onze 500ste volger. Bubbels roepen iets feestelijks op. Het is hét drankje om zaken in het leven te vieren; van een bijzondere verjaardag tot een volgende loopbaanstap. En zelfs bij uitvaarten valt de keuze steeds vaker op een lekkere cava in plaats van koffie om het leven van de overledene te vieren.

Maatschappelijk betrokken
De dood is immers net zo goed onderdeel van het leven. HR-professionals krijgen er vroeg of laat mee te maken. In extreme vorm als een medewerker overlijdt of iemand in de nabije omgeving van een medewerker. Hoe geef je dan als organisatie ruimte aan rouw? Het is één van de redenen waarom we zijn ingegaan op de vraag van Michiel Koning van TIZ – Toekomst in Zicht – om het boek met de treffende titel ‘Uit het leven in een hospice’ te sponsoren. De belangrijkste reden om ja te zeggen tegen Michiels verzoek, is echter dat we als WeAreHR! graag naar manieren zoeken om onze maatschappelijke betrokkenheid te laten zien. Het steunen van dit mooie initiatief past daar goed in.

Duurzame inzetbaarheid
Michiel Koning werkt al jaren als vrijwilliger in hospice Demeter in De Bilt, naast zijn werk als partner in TIZ. Toekomst in Zicht is een bewustzijnsprogramma om te werken aan gelukkig ouder worden. Een tool die bedrijven kunnen inzetten in het kader van duurzame inzetbaarheid. En ook dan is de link naar ons HR-werk weer snel gelegd. Want hoe houd je een organisatie optimaal levend? En hoe neem je op een goede manier afscheid van medewerkers en geef je dan de ruimte aan rouw; namelijk de rouw over verlies van taken, een functie en soms zelfs een baan. Over al deze HR-vraagstukken denken onze ervaren associates graag met organisaties mee.

Meer informatie over het boek: https://hospicedemeter.nl/boek/
PS Een HR-vraagstuk voor WeAreHR!? Bel 06 520 617 03 of mail naar info@wearehr.eu