Interview met associate WeAreHR!

Annemarie Kleiterp - WEAREHR!

“Ik voel binnen dit netwerk echt collegialiteit”

De bij WeAreHR! aangesloten HR-professionals houden zich bij uiteenlopende organisaties bezig met complexe HR-vraagstukken. Zo werkte Annemarie Kleiterp in 2021 interim bij twee goededoelenorganisaties. In deze van oudsher ‘goededoelenmaand’ neemt zij daar afscheid van om haar in pijlen in 2022 te richten op een ‘oude liefde’: werken als HR-strateeg binnen een (midden)groot (inter)nationaal bedrijf. Annemarie over haar ervaringen in het afgelopen jaar en haar ambitie voor het nieuwe jaar.

Impact maken

Annemarie zette zich als HR-professional in 2021 interim in voor MLDS (Maag Lever Darm Stichting) en ParkinsonNL. “Het is nooit een goed moment om te stoppen” zegt zij, “maar mijn taak zit erop.” Die behelsde in grote lijnen het aanbrengen van structuur en focus in HR-activiteiten. Een echt afscheid is het trouwens niet, want Annemarie raakte door haar werk zo betrokken dat zij zich als vrijwilliger zal blijven inzetten voor MLDS. “Ik ben door mijn interimtijd met andere ogen naar goede doelen gaan kijken. Voorheen doneerde ik elk jaar wel iets aan enkele goede doelen, maar nu heb ik zelf ervaren hoe binnen deze organisaties wordt gewerkt om iedere euro om te zetten in het daadwerkelijk maken van impact. In het geval van deze beide goede doelen, in het verbeteren van de gezondheid van mensen. Er wordt door de medewerkers zó onwijs hard gewerkt om daarin resultaten te boeken. Naar werktijden wordt nauwelijks gekeken. Het is voor mij een cadeau dat ik die bevlogenheid van medewerkers van zo dichtbij mocht meemaken.”

HR-strategie
Ondanks deze positieve ervaring richt Annemarie haar pijlen voor het nieuwe jaar bedrijfsmatig weer op een (midden)groot (inter)nationaal bedrijf. Dat heeft, legt zij uit, vooral te maken met de omvang van een organisatie. “Ik ben een HR-strateeg. In die rol kom ik het meest tot mijn recht in een bedrijf van behoorlijke omvang. Dan kan ik me namelijk volledig richten op de strategie. Bij MLDS en ParkinsonNL opereerde ik meer als generalist; naast de hr-strategie kwamen veel andere hr-zaken op mijn bordje. Doordat mijn werk tamelijk solistisch was, heb ik wel de waarde van WeAreHR! goed kunnen ervaren. Door WeAreHR! heb ik namelijk toch collega’s met wie ik op niveau kan sparren. Ik voel binnen dit netwerk echt collegialiteit.”

PS Ook aansluiten? Bel 06 520 617 03 of mail naar info@wearehr.eu