WeAreHR! oefent tijdens WAT-meeting met veranderstrategieën

WAT-meeting-3

Onze derde WAT (We Are Together)-meeting van dit jaar vond plaats bij De Groene Afslag in Laren. Wat een aansprekende locatie is deze circulaire HUB van de regio Gooi- en Vechtstreek. Wij zaten in de Rode Zaal (meer hierover vind je op de site van de Groene Afslag). Goed geregeld Ariane van der Kooij! Net als de workshop die Mirjam van Drimmelen voor ons had samengesteld en gaf. Thema was inzicht krijgen in hoe je als veranderaar een veranderstrategie bepaalt, toegepast op een casus van Arnold Hoogendoorn uit zijn praktijk.

Manier van denken over verandering
Aan de hand van de kleurentheorie, ontwikkeld (in 1999) door Léon de Caluwé en Hans Vermaak, kregen we inzicht in hoe we over verandering denken. De kunst is om aan de hand van een aantal stappen de juiste kleurenmix te bepalen die past bij de veranderopgave. Daarna vraag je je als veranderaar af of jij met jouw voorkeursstijl de geschikte persoon bent om de verandering te begeleiden. Deze theorie werd tijdens deze WAT-meeting toegepast op de casus die Arnold Hoogendoorn inbracht.

Arnold Hoogendoorn: “Met plezier heb ik mijn casus ingebracht in het netwerk. Dat is precies de kracht van WeAreHR!: we delen onze kennis en ervaringen met elkaar.”

Marieke Heesakkers: “De meesten van ons kennen de kleurentheorie wel, maar niet iedereen werkt ermee. Mirjam liet zien hoe je deze theorie kunt toepassen op veranderprocessen. We oefenden onder haar leiding aan de hand van de casus van Arnold bijvoorbeeld met het wisselen van (verander)perspectief. Mirjam is expert als het gaat om het faciliteren van veranderingen bij organisaties. Ik heb haar flink aan het werk gezien. Zij had de regie over de workshop en gaf duidelijke instructies, waardoor het een bijzonder leerzame bijeenkomst werd. Ik heb deze meeting opnieuw de kracht ervaren van het collectief van WeAreHR!. Door deze bijeenkomsten krijgen we namelijk een beter zicht op elkaars expertise en kunnen we elkaar beter betrekken bij het oplossen van complexe HR-vraagstukken van onze opdrachtgevers.”

Meer over de kleurentheorie is onder andere te vinden op: https://www.twynstragudde.nl/inzichten/kleurentest-actueel-en-waardevol-instrument

Organisatiecredits: Mirjam van Drimmelen, Ariane van der Kooij en Arnold Hoogendoorn
Fotocredits: Aline de Vos

PS Wil je als ervaren HR-professional ook deel uit gaan maken van het krachtige netwerk van WeAreHR!? Stuur dan een berichtje naar info@wearehr.eu.