“WeAreHR! biedt op HR-gebied een soort van collega’s die je als zzp’er niet hebt”

Interview met associate partner WeAreHR!
Bas van de Veen

HR-consultant en – projectleider Youforce

Met 37 jaar is Bas van de Veen op dit moment de jongste associate bij WeAreHR!. Sinds september 2022 versterkt hij de digital-tak van WeAreHR! voor interimfuncties als HR-consultant en – projectleider.

De softwarematige kant van HR
“WeAreHR! en ik hebben elkaar wat te bieden” zegt Bas. “Ik kijk naar de inhoud en niet naar leeftijd. Dat is misschien wel de invloed van mijn vrouw, haha. Zij is gespecialiseerd is in vraagstukken op het gebied van generatiemanagement, zoals het binnenhouden van jong talent. Dat is weer een vak apart binnen de HR.”

Bas startte zijn loopbaan op de financiële administratie. Na het behalen van zijn bachelor bedrijfsadministratie en commerciële economie aan de Hogeschool Utrecht, stapte hij over naar de opleiding SPD (Staatspraktijk Diploma Bedrijfsadministratie). “Via een traineeship bij Visma | Raet switchte ik enkele jaren later naar de consultancy. Sindsdien (2008) houd ik me bezig met de softwarematige kant van het HR-vakgebied.”

Volledig thuis in E-HRM
In 2018 zette Bas zijn loopbaan als zelfstandige voort en richtte zijn bedrijf Veen HR Consultancy op. Bas is volledig thuis in de E-HRM, en dan in het bijzonder in Youforce. Deze software voor de personeelsadministratie wordt met name ingezet in de not for profitsector, als overheid en zorg. Tot de klantenkring van Bas behoren opdrachtgevers als gemeenten, provinciën en waterschappen. Bas: “Het programma Youforce is mijn specialiteit. Vaak word ik ingehuurd om complexe trajecten op het gebied van E-HRM te begeleiden, zoals de samenvoeging van personeelssystemen na een fusie tussen gemeenten of tussen diverse organisatieonderdelen. Het allerleukste vind ik om de wensen van de klanten te vertalen naar technisch haalbare opties. Ik ben vaak bij het hele proces betrokken: van het formuleren van de wensen en het begeleiden van het aanbestedingstraject tot het implementeren en live brengen van Youforce. Ook bied ik functioneel beheer aan.”

Aansluiting bij WeAreHR!
Tijdens diverse interimopdrachten werkte Bas samen met Esther de Haan. Het eerste linkje naar WeAreHR! werd via haar snel gelegd. “Ik raakte enthousiast over het netwerk. WeAreHR! biedt op HR-gebied toch een soort van collega’s die je als zzp’er niet hebt. Je bent onderdeel van een geheel. Inmiddels heb ik een groot deel van de andere We-ers ontmoet tijdens een eerste meeting; het voelt goed en geeft energie om met elkaar voor hetzelfde doel te gaan en ons netwerk verder te laten groeien. Daarbij focus ik me op de E-HRMpoot.”

E-HRM trajecten
Bas begeleidt de E-HRM trajecten grotendeels vanuit huis. “Om met deze software te werken, hoef ik de deur in Ermelo niet uit. Dat maakt het mogelijk om te werken voor organisaties in alle hoeken van Nederland. Momenteel werk ik zelfs voor een gemeente, diep in het Limburgse. Een kwestie van goede afspraken maken en wederzijde verwachtingen uitspreken. Als het vraagstuk mooi genoeg is, dan vind ik altijd ruimte in mijn agenda om het te combineren met andere opdrachten. Vanuit een gestructureerde aanpak schakel ik makkelijk tussen verschillende vraagstukken en opdrachtgevers; ik houd van de dynamiek die dat met zich meebrengt. Natuurlijk houd ik ook ruimte voor ontspanning. Zo ga ik graag samen met mijn vrouw en onze twee jonge dochters op stap. Een bezoekje aan de dierentuin in Amersfoort behoort absoluut tot onze favorieten.”

Interim een HR-consultant nodig?
Neem contact op met WeAreHR!