Thema: Leiderschap en wendbaarheid

Tijdens tweedaagse WAT (We Are Together)-meeting
Eind mei staat de volgende tweedaagse van WeAreHR! gepland voor de aangesloten associates. Ditmaal over leiderschap en wendbaarheid. Annemarie Kleiterp, Hans Harteveld en Ariane van der Kooij bereiden voor deze editie het inhoudelijke programma voor. Aline de Vos regelt alle facilitaire zaken, zoals de locatie. Dit keer wederom in een inspirerende omgeving die zich leent voor het sportieve en ontspannen deel van het programma, namelijk in Egmond aan Zee.

Wendbare organisaties en leiders

Leiderschap en wendbaarheid is het hoofdthema van de tweedaagse. Een actueel onderwerp, dat toepasbaar is in elke organisatie, juist in deze nieuwe bewegende tijd. Annemarie Kleiterp over de keuze voor dit hoofdthema: “De huidige leiders in een organisatie staan onder druk. Dat komt grofweg door twee zaken: technologische ontwikkelingen en de gevolgen van de pandemie. Zo heeft mede daardoor het hybride werken in twee jaar tijd een enorme vlucht genomen. Het is als leider lastig acteren als je niet meer weet hoe de volgende dag eruitziet. Dat vraagt om wendbaarheid. Als We-ers helpen we organisaties en leiders om wendbaar te zijn, juist nu geen dag meer hetzelfde is.”

Over agility en persoonlijk leiderschap
Om de We-ers met nieuwe kennis op het vlak van wendbaarheid en leiderschap te voeden, zijn er twee sprekers uitgenodigd. De eerste spreker komt uit het netwerk van Ariane van der Kooij. Deze spreker zal inzoomen op learning agility (wendbaar zijn in tijden van transitie). De tweede spreker komt uit het netwerk van Hans Harteveld en is gespecialiseerd in gespreid persoonlijk leiderschap, gericht op de backbone van de organisatie; ervaren, stabiele en productieve werknemers.
Annemarie: “Zelf ben ik onder andere benieuwd naar de casussen: wat levert het op (succesvolle voorbeelden) en waar werkt het niet (anti-voorbeelden). En natuurlijk naar hoe wendbaar wij zelf zijn als We-ers!”

Onderscheidend HR-netwerk
Annemarie: “Ik kijk oprecht uit naar onze tweedaagse. De vorige tweedaagse bijeenkomsten hadden op mij hetzelfde effect als een cursus: je leert er als HR-professional echt iets van. Daarmee onderscheidt WeAreHR! zich van andere netwerken, waarin het vaak enkel draait om gezelligheid. De funfactor is bij WeAreHR! zeker aanwezig, maar we brengen elkaar vooral verder door kennis te delen en met elkaar een verdiepingsslag te maken. Op de tweede dag van de tweedaagse maken we een rondje langs de velden. Dan hebben we van elkaar weer scherp waar ieder van ons zich mee bezighoudt. Nu ik ruim een jaar ben aangesloten bij WeAreHR! begint de kracht van ons mooie HR-netwerk voor mij steeds meer te leven.”

WeAreHR! organiseert twee keer per jaar een tweedaagse voor alle We-ers om kennis te delen en te verdiepen op het gebied van HR. Interesse om je als ervaren HR-professional aan te sluiten bij WeAreHR!? Bel 06 520 617 03 of mail naar info@wearehr.eu