Adviseur voor HR-directies op het gebied van managementdevelopment en talentmanagement

ariana-van-der-kooij-Adviseur

Interview met associate partner WeAreHR! – Ariane van der Kooij

Ariane van der Kooij (62) is één van de associate partners van WeAreHR!. Organisaties met vraagstukken op het gebied van managementdevelopment, talentmanagement, datadriven HR en Learning Agility vinden in Ariane een ervaren en doortastende gesprekspartner. “Geweldig om als HR-consultant mijn kennis en ervaring in te zetten voor uiteenlopende organisaties” zegt Ariane.

Verantwoordelijk voor managementdevelopment en talentmanagement
Ariane maakte vanaf 1986 haar loopbaanmeters binnen het uitzendwezen. Een prachtig mooie loopbaan noemt ze het. “Op een organische manier groeide ik met de organisatie mee, die zich ontpopte van een relatief kleine uitzendspeler in de jaren tachtig tot een wereldwijde speler.”
Vanuit diverse commerciële functies groeide Ariane door naar het HR-vakgebied.

“In mijn laatste functie maakte ik deel uit van de corporate staff en was verantwoordelijk voor managementdevelopment en talentmanagement. Ik maakte de vertaalslag van de ambitie van de organisatie naar een visie op talent. Daaruit volgde een strategie en concrete aanpak van talentmanagement en management development. Als gecertificeerd assessor heb ik bovendien veel ervaring met datadriven HR. Ofwel met het laten werken van data voor je organisatie, zowel op individueel als op groepsniveau.”

Op weg naar Future Proof Talent
“Learning agility is één van mijn favoriete onderwerpen als belangrijke sleutel in het ontwikkelen van talent voor nu én morgen. Het is een thema waar veel organisaties mee worstelen nu het steeds meer draait om wendbaarheid dan om kennis. Zelf zet ik nu mijn eigen wendbaarheid in om mijn loopbaan opnieuw vorm te geven als zelfstandig adviseur/sparringpartner voor HR-directies.  Ik kijk ernaar uit om dat vanuit WeAreHR! voor twee a drie dagen per week te doen. Met hart en ziel, en met een goede balans tussen intellectuele uitdagingen en ontspanning.”

HR-professionals met vakfanatisme
Via een netwerkcontact kwam Ariane met WeAreHR! in contact. “Na het eerste gesprek met Michel van Manen was ik direct enthousiast over het netwerk van zelfstandige HR-professionals, verbonden binnen WeAreHR!. En dat enthousiasme werd alleen maar groter toen ik ook beide ‘Hans-en’ had gesproken; Hans van der Velden en Hans Harteveld. Ondanks al mijn ervaring is een bestaan als zelfstandig HR-consultant nieuw voor mij. Hoe fijn is het dan om aangesloten te zijn bij een netwerk met andere professionals die hetzelfde vakfanatisme hebben. Met de andere HR-consultants van WeAreHR! voel ik de verbondenheid om kennis te toetsen, elkaar te motiveren, om samen te spiegelen én om voeding te halen en vooral te brengen.”

Sparringpartner nodig op het gebied van managementdevelopment of talentmanagement?

Neem contact op met Ariane van der Kooij: 06 – 22 42 97 02