Specialist in recruitment en arbeidsmarktcommunicatie

ronald van driel - wearehr!

Ronald van Driel (58) is sinds 1 februari 2022 aangesloten als associate bij WeAreHR!. Organisaties met omvangrijke vraagstukken op het gebied van recruitment zijn bij hem aan het goede adres. “Hoe ingewikkelder de vraag, hoe meer ik in mijn element ben en van toegevoegde waarde kan zijn” zegt de ervaren specialist in recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.

Arbeidsmarktcommunicatie
Hoe kom ik aan de juiste mensen? Met die vraag worstelen veel organisaties. Ronald van Driel is zeer ervaren in het vinden van oplossingen daarvoor. Grote aantallen schuwt hij daarbij niet. Zo was hij voor PostNL betrokken bij de werving van 15.000 postbezorgers. En momenteel werft hij voor Yuverta kandidaten voor zo’n 50 openstaande managementposities. Overigens kwam hij met deze fuserende onderwijsorganisatie in contact via Michel van Manen, associate partner bij WeAreHR. Ronald: “De kracht van een warm netwerk” zegt Ronald daarover. Hij vervolgt: “Zeker bij grote aantallen openstaande vacatures is een planmatige aanpak essentieel, waarbij je je diep in de doelgroep verdiept. Wat beweegt hen? Waarom zouden mensen voor jouw bedrijf kiezen? Als je dat weet, kun je daarop inspelen in de vacaturetekst. Dit in combinatie met advies over waar je deze vacaturetekst publiceert.”

Online tool personeelswerving
Met twee vakgenoten uit zijn netwerk ontwikkelde Ronald enkele jaren geleden de Recruitment Accelerator. Dit is een online tool om een aantrekkelijke vacaturetekst op te stellen en daarmee de juiste kandidaat te werven. Ronald: “De tool bestaat uit drie onderdelen: een slimme vacature intake die je als vacaturehouder of HR-adviseur in een kwartiertje invult zonder dat diepgaande kennis van de arbeidsmarkt nodig is, binnen drie werkdagen gevolgd door een wervende vacaturetekst en een advies over welke media je moet gebruiken om jouw specifieke doelgroep te bereiken. Dat alles gebaseerd op actuele doelgroepdata en veel recruitmentervaring. Simpel, snel en slim van opzet, maar o zo effectief voor relatief weinig geld.”

Een loopbaan lang ervaring met werving en selectie
Ronald legde zijn basis op het gebied van werving en selectie bij een grote uitzendorganisatie. Daar ging hij na de middelbare school en diensttijd aan de slag. Ronald: “Om te achterhalen welke studie ik wilde volgen, fietste ik eerst naar de Noordkaap en terug. Eenmaal terug wist ik nog steeds niet wat ik wilde studeren. Bij toeval rolde ik het uitzendwezen in; eerst voor Randstad, later voor Content. Dertien jaar lang werkte ik in uiteenlopende managementfuncties. Bij Content ontwierp en gaf ik leiding aan een succesvolle recruitmenttak. Van daaruit deden we de werving en selectie voor grootschalige projecten, zoals het werven van honderden callcentermedewerkers. Intussen behaalde ik mijn master bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Vanaf 1999 werk ik interim vanuit mijn bedrijf Recruitment Solutions. Met Recruitment Solutions ga ik nu, met veel plezier en inspiratie, onder de vlag werken van WeAreHR!. Ik verwacht met WeAreHR! kennis, netwerk, opdrachten en veel plezier te delen. Dat is wat ik kom doen.”

Samen plezier maken
Ronald: “Ik ben een echte netwerkman – volgens mij al sinds de basisschool – en houd van het vormen van groepjes en het verbinden van mensen. WeAreHR! zie ik als een mooi netwerk, waarin het gaat om brengen én halen, vooral ook in die volgorde, voor mij voorwaarde één om een goed werkend netwerk te bouwen. Ik versterk dit HR-netwerk graag met mijn kennis en ervaring op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Tegelijkertijd is HR veel breder dan dat. Op het gebied van kennisdeling en intervisie kunnen we binnen WeAreHR! daarom veel voor elkaar betekenen. In combinatie met een stuk gezelligheid. Daar geloof ik in: plezier hebben in de dingen die je doet. Zo pak ik graag de microfoon om zomaar wat te zingen. Als amateur hoor. Heeft vast te maken met mijn Jordanese roots. Ja, samen een beetje plezier maken; daar houd ik van.”

Sparringpartner nodig op het gebied van recruitment en/of arbeidsmarktcommunicatie?
Voor een lekkere kop koffie doet Ronald van Driel een hoop. Bel hem voor het maken van een afspraak op locatie of een zoommeeting: 06 – 53 50 20 31.