Ik liet mijn werk los, maar bleef verbonden met WeAreHR!

Arnold Hoogenberg - WEAREHR!

Tijd om te kunnen reizen. Dat was voor Arnold Hoogendoorn een reden om enkele jaren geleden zijn HR-werk op interim basis te gaan doen. Dit in combinatie met meer tijd voor thuis en voor persoonlijke ontwikkeling. En reizen deed hij de afgelopen maanden. Met zijn vrouw en zoontje bezocht hij alle uithoeken van Costa Rica. Na twee maanden onderweg te zijn geweest, heeft Arnold weer zin in een interim opdracht op het snijvlak van HR en organisatieverandering.

Dromen uitvoeren
Voor sommige mensen is enkel het hebben van dromen al oké. Arnold Hoogendoorn gaat graag een stap verder; hij voert ze uit. En enkele maanden het werk loslaten om te kunnen reizen, was zo’n droom die op het lijstje van hem en zijn vrouw stond. “Het plan was er al langer. Onze zoon is nog niet leerplichtig; vandaar dat dit een goed moment was om samen een lange reis te maken. Zo’n besluit neem ik makkelijker vanuit een interim bestaan dan dat ik in loondienst ben.”

Door de onzekerheid heen
“Ik vind de onzekerheid die hoort bij het interim bestaan juist wel gaaf. Het opent namelijk ook deuren die nieuwe kansen met zich kunnen meebrengen. Deze ervaring gebruik ik ook in mijn interim werk, dat dikwijls te maken heeft met organisatieveranderingen die impact kunnen hebben op de medewerkers. Als een bedrijf bijvoorbeeld reorganiseert of bepaalde diensten outsourcet, dan krijgen medewerkers te maken met onzekerheid. Ik vind het een voorrecht om daar een rol in te mogen pakken en de medewerkers en organisatie daar in te begeleiden.”

Verbonden met WeAreHR!
“De afgelopen maanden liet ik het werk los, maar bleef verbonden met WeAreHR!. Door de aansluiting bij dit waardevolle HR-netwerk kom ik nu na onze reis weer snel in het werkritme. Dit doordat de associates voelen als collega’s en ik direct weer kan aansluiten bij de netwerkbijeenkomsten. En hoewel ik altijd zélf verantwoordelijk blijf voor mijn interim-opdrachten, zit ik via het netwerk dicht bij het vuur. Ik zet mijn HR-kennis graag weer in voor een opdracht op het snijvlak van HR en verandering in bij voorkeur een productiebedrijf (food) of de retail. Een uitstapje naar een overheidsorganisatie waar veel gebeurt (bijvoorbeeld de Belastingdienst) zou ik ook een keer interessant vinden. Als interimmer ben je namelijk geen onderdeel van het systeem maar zweef je erboven. Daardoor kun je in korte tijd bergen werk verzetten. Ik zit weer vol energie en ben er klaar voor!”

PS Ook aansluiten? Bel 06 520 617 03 of mail naar info@wearehr.eu