Kerststress?

Wat moet nu, wat kan straks, wat kan ik alleen of (samen) met iemand anders doen?

“Er was een tijd dat ik met drie laptops op de achterbank door het land reed” vertelt Annemarie Kleiterp. “In die periode combineerde ik drie verschillende interim opdrachten op het gebied van HR. Het ging om opdrachten van een beperkt aantal uren per week, dus het kón. Toch heb ik het afgelopen jaar bewust weer gezocht naar een langdurige interim opdracht als HR Manager voor de hele week. En gevonden bij een internationaal georiënteerde onderneming die volop in beweging is. Ook hier is afwisseling genoeg, maar dan binnen één firma!”

Susanne van Doornik combineert regelmatig diverse interim opdrachten. Ze houdt van de afwisseling én van de intensiteit. “Het vraagt van mij als ondernemer wel discipline en flexibiliteit. Ook is het de kunst om makkelijk van het ene naar het andere te switchen. De voorwaarde om het te laten slagen? Goed voor jezelf blijven zorgen en steeds opnieuw prioriteiten stellen: wat moet nu, wat kan straks, wat kan ik alleen of (samen) met iemand anders doen?”

Annemarie: “Dat is precies de charme van het interim bestaan. Je kunt steeds bijsturen.” Susanne: “Dat moet je wel zelf doen! Net als op tijd een keer vrij nemen. Zo rond kerst is het de ideale tijd om daar bij stil te staan. Dus kerststress? Nou, heel soms een beetje, maar ook dan geldt: wat moet nu, wat kan straks, wat kan ík alleen of wat kan iemand anders doen? Bovendien, als HR-interimmers kunnen we tegen een stootje!”

PS Zoek jij als ervaren zelfstandig werkend HR-professional meer verbinding met vakgenoten in het brede HR-werkveld?
Bel vrijblijvend met WeAreHR!: 06 – 49 84 60 98.