De kracht van samen

kracht-van-samen - WEAREHR

Terugblik op laatste WAT-meeting 2022

In de laatste WAT-meeting van 2022 passeerden de hoogtepunten van ons netwerkjaar in 2022 in snapshots nogmaals de revue. De groepsapp van ons netwerk bleek daarvoor een uitstekend geheugensteuntje te zijn. Natuurlijk kwam in het hoogtepuntenoverzicht onze duizendste volger op LinkedIn nog een keer voorbij. Zonder volledig te zijn, een impressie van de laatste meeting van 2022, die plaatsvond in de Herensociëteit Amicitia (dat vriendschap betekent) in Amersfoort.

Mooie resultaten

2022 was een topjaar waarin we maar liefst dubbel zoveel HR-opdrachten bij diverse klanten uitvoerden. Het merendeel van deze opdrachten kwam via het netwerk binnen, dus de groei zit er lekker in. Juist omdat de opdrachten grotendeels via ons eigen netwerk verlopen, is het extra belangrijk om elkaar als associates goed te kennen. En omdat het altijd mogelijk is om elkaar nóg beter te leren kennen, bedachten de organisatoren van deze WAT-meeting, Michel van Manen en Ronald van Driel, daar diverse werkvormen voor.

Elkaar (nog beter leren) kennen

Zo was er een quiz waarbij het de uitdaging was om de juiste associate in te vullen bij de genoemde werkervaring en opleidingsachtergrond. De tweede quiz was nóg uitdagender: wie hoort bij welk TMA*-persoonlijkheidsprofiel?


Welk TMA-profiel past bij wie? Het gaat om de details!

Susanne van Doornik: “Dat was een ingewikkelde! Dat komt omdat we binnen WeAreHR! deels een vergelijkbaar profiel hebben.” Annemarie Kleiterp: “Dat klopt! We werken allemaal resultaatgericht en zijn ondernemend en onderzoekend ingesteld.”

Susanne: “Als buitenstaander zou je kunnen denken dat het saai is als je zo op elkaar lijkt, maar dat is het niet. Het lijkt misschien hetzelfde, maar dat is het niet. De gemêleerdheid van ons netwerk zit in onze interessegebieden maar ook in de uiteenlopende branches waarin we werken.”


Bas van de Veen, Arnold Hoogendoorn, Dion Dorrestijn en Hans van der Velden

Annemarie: “We zijn steeds op zoek naar hoe we elkaar verder kunnen helpen. We leveren met elkaar uitstekende kwaliteit op het gebied van HR, vanuit ieders kwaliteit en expertise. Dat alleen al geeft mij energie om bij deze meetings te zijn; het is fijn om met collega’s te kunnen sparren. Daarnaast verrijken (externe) sprekers onze eigen HR-kennis. Buiten de meetings om zoeken we regelmatig ook één op één verbinding met elkaar.”

Groei van het HR-netwerk

Susanne: “Dat is de kracht van samen. We zitten niet bij elkaar omdat we vrienden zijn maar wel omdat we met elkaar resultaten in het HR-werkveld willen behalen op een aangename manier. Vanuit de basis die er nu is, willen we in 2023 verder groeien. De TMA-profielen kunnen ons daarbij helpen om de juiste mensen aan te trekken. Zoals Michel van Manen bij de oprichting zei: ‘bij elk HR-vraagstuk moet een organisatie van nature aan WeAreHR! denken’. Vrij vertaald door Hans van der Velden: ‘wereldberoemd in Nederland’ worden.”


Ariane van der Kooij, Susanne van Doornik en Ronald van Driel

Stokstaartjes en WeAreHR!

De twee oprichters ontvingen tijdens deze meeting van de overige asssociates symbolisch een beeld van twee stokstaartjes, waarmee WeAreHR! zich graag afficheert. Nooit te bang om de nek uit te steken en altijd op zoek naar manieren om succesvol samen te werken. Daarnaast nieuwsgierig, vasthoudend en altijd de wil om nog wat dieper te graven!

*Meer over de TMA Talentenanalyse is te vinden op:
www.tma.nl/nl/instruments/talentenanalyse/