Goed afscheid nemen, net zo belangrijk als een warm welkom

afscheid-Marieke-Baken - WEAREHR

Als HR-professionals weten we het als geen ander: goed afscheid nemen is net zo belangrijk als een warm welkom en een kloppend onboarding programma. En dat geldt ook voor ons eigen netwerk. We berichten meestal over de groei van WeAreHR!, doordat nieuwe associates uit het brede HR-werkveld zich bij ons aansluiten. De groei zit er goed in! Toch maakt iemand soms een andere keuze. Wat doe je dan? Bericht je daar ook over? “Dan besteed je daar net zo goed aandacht aan” vindt Michel van Manen, samen met Hans van der Velden, oprichter van WeAreHR!. “Zeker in het geval van Marieke Baken. Zij was er vanaf de eerste bijeenkomst in 2019 bij en heeft een warme plek in onze harten. En dat blijft!”

Hoe kijkt Marieke Baken daarnaar? We zijn benieuwd naar wat het netwerk haar heeft gebracht.

Marieke Baken: “Dat warme gevoel is wederzijds! En precies dát maakt deze stap lastig voor mij. Ik werd lid omdat ik mensen zocht om als zelfstandige mee samen te werken en om van te leren. Dat heeft WeAreHR! mij absoluut gebracht. In de afgelopen jaren deed ik diverse HR-opdrachten samen met mensen uit het netwerk, namelijk met Aline de Vos, Michel van Manen en Arnold Hoogendoorn. Maar waar WeAreHR! zich vooral richt op interim werk, zoek ik het vanuit mijn bedrijf meer in de HR-consultancy. In theorie kan het goed naast elkaar bestaan, daar hebben Michel en ik het vanaf het begin van mijn deelname over gehad. Maar waar dat voor andere HR-professionals meer dan prima werkt, bleef ik daarmee worstelen. Daarom heb ik nu mijn besluit genomen, wel met gemengde gevoelens.  Want hoe fijn is het om als zelfstandig professional ergens bij te horen! De WAT-meetings en jaarfeesten vond ik altijd gezellig en waardevol. Wat mij betreft, blijft het warme contact bestaan. Zo zal ik zeker aan WeAreHR! blijven denken, ook bij het verwerven van opdrachten. En als er een opdracht binnen de HR-consultancy binnen een groeiende organisatie voorbijkomt, hoop ik dat WeAreHR! ook nog aan mij denkt. We nemen dus gewoon goed afscheid van elkaar; het is geen feest, maar ook geen drama. Precies zoals het past bij WeAreHR! en bij mij.”

afscheid Marieke Baken

Michel van Manen biedt Marieke Baken een verwenpakket aan als dank voor haar bijdrage aan WeAreHR! (2019-2022).

PS Zoek jij als ervaren zelfstandig werkend HR-professional meer verbinding met vakgenoten in het brede HR-werkveld? Bel vrijblijvend met WeAreHR!: 06 – 49 84 60 98.