“Sparren met HR-vakgenoten op hetzelfde level”

Model Baarda- Liesbeth van den Steenhoven - WEAREHR!

Een complex HR-vraagstuk? Bij WeAreHR! zetten we er graag onze tanden in en graven – als echte stokstaartjes – net zo lang door totdat we de oplossing hebben. Logisch dat er een match is met Liesbeth van den Steenhoven. De ervaren HR Business Partner en HR Projectmanager sloot zich recent bij ons HR-netwerk aan. “Fijn om te kunnen sparren met HR-vakgenoten op hetzelfde level” verklaart Liesbeth haar keuze om aan te haken.

Ervaren ondernemende interim HR-professional
Liesbeth heeft meer dan twintig jaar ervaring in het HR-werkveld. Sinds 2013 als interimmer. Over de keuze voor het ondernemerschap zegt Liesbeth: “Ik kom uit een Rotterdams ondernemersgezin. Als ik onafhankelijk kan werken, dan functioneer ik beter.” Al vanaf haar ondernemersstart weten uiteenlopende organisaties, voornamelijk in de regio Rotterdam, Liesbeth te vinden voor interim HR-projecten en – opdrachten. “Dat is dan ook geen reden om me aan te sluiten bij WeAreHR!. Ik heb er vooral behoefte aan om te kunnen sparren met HR-professionals op hetzelfde level. Daarom liep ik al een tijdje rond met het idee om een platform op te richten voor HR-professionals in de regio Rotterdam. Druk met mijn interim werk, mijn gezin én paard, kwam het er maar niet van. Maar het wás er dus al, maar dan landelijk: WeAreHR!”

Klik met andere ‘We-ers’
De logische vervolgvraag is hoe Liesbeth WeAreHR! op het spoor kwam. Liesbeth: “Via mijn interim opdracht bij het STC kwam ik Esther de Haan tegen, die daar net als ik een opdracht deed. Het klikte meteen. Met haar collega’s en andere interimmers die zij heeft bemiddeld om een opdracht bij het STC te vervullen, was diezelfde fijne klik. Binnen een paar maanden tijd werkte ik ook met Wouter van Gerderen en Ronald van Driel samen om een en ander van de grond te krijgen. En Ronald kende ik al vanuit een grijs verleden waarin hij mijn ‘leraar’ en ik zijn ‘student’ was op het gebied van recruitment. Toen daarna de klik met de oprichters van het netwerk, Michel van Manen en Hans van der Velden, in een WAT-meeting ook erg leuk bleek, lag de aansluiting bij WeAreHR! voor de hand.”

Kennis delen met andere goede HR-ers
Inmiddels heeft Liesbeth meerdere WAT-meetings bijgewoond. Liesbeth: “Het is fijn om binnen dit netwerk als een soort van collega’s kennis met elkaar te delen. Wat ik ook prettig vind, is om nu meer HR-mensen te kennen die echt goed zijn in hun vak en die ik blindelings naar voren kan schuiven bij opdrachten als het net mijn eigen expertise niet is. Weliswaar ben ik breed inzetbaar binnen de HR, maar als het gaat om bijvoorbeeld learning & development vind ik het prettig om andere experts te kennen. Die zijn binnen WeAreHR! wel te vinden.”

Complexe HR-vraagstukken: denken en gáán
Zelf is Liesbeth het meest in haar elementen bij complexe HR-opdrachten, met een kop een staart, zoals een harmonisatie- of implementatietraject. Liesbeth: “Ik ben organisatiesensitief en voel snel aan wat er ergens gaande is. Als ik dan het vertrouwen krijg om de regie te nemen, dan puzzel ik graag net zo lang tot de oplossing er is. Mijn kracht is dat ik strategisch mee kan en snel onderscheid maak in hoofd- en bijzaken, in combinatie met een pragmatische aanpak. Denken en gáán!”

Geaccrediteerd om te werken met Model Baarda
Liesbeth is geaccrediteerd om te werken met Model Baarda. Liesbeth: “In dit beloningsmodel beloon je op rollen en niet op functies. Het gaat niet om de stoel maar om de smoel. Ik help zowel kleine als grote organisaties om hun beloon- en ontwikkelmodel op deze manier in te richten. Een mooi onderwerp om eens terug te laten komen bij een WAT-meeting. Op inhoud met elkaar levelen, in een plezierige sfeer; dat is wat ik bij WeAreHR! kom brengen én halen.”

Interim een HR-professional nodig?
Neem contact op met WeAreHR!

Interview en tekst: Hennie van de Kar-Vervooren