“De vrijheid om zelf je werk in te delen met een sterk netwerk om je heen”

Lindsay Postel - WEAREHR!

Interview met associate partner WeAreHR!
Lindsay Postel

Lindsay Postel, projectmanager HR en IT, en diverse leden van WeAreHR! zijn geen onbekenden van elkaar. Wel nieuw is dat Lindsay sinds 1 november 2023 ons HR-netwerk van ervaren zelfstandige HR-professionals versterkt op het terrein van E-HRM. Zij zal vooral actief zijn binnen WeAreHR!-Digital. Lindsay heeft echter nog meer in huis. Een interview met een gedreven, energieke en enthousiaste HR-professional.

Hoe kende jij WeAreHR!?
Lindsay: “Eigenlijk kende ik WeAreHR! nog niet, maar wel één van de oprichters: Hans van der Velden. Van hem leerde ik – met mijn HR-achtergrond – ooit (2014/2015) het vak van projectmanager. Ik was onder de indruk van zijn gedrevenheid en aanpak van een groot E-HRM project. Het ging toen om de AFAS-implementatie bij JUMBO. In diezelfde periode werkte ik ook samen met Arnold Hoogendoorn, eveneens verbonden aan WeAreHR!. Het eerste contact is dus van even geleden. Toen ik enige tijd geleden stilstond bij mijn eigen loopbaan, zocht ik weer contact met Hans. Tijdens een hapje eten kwam WeAreHR! ter sprake.”

En toen wilde je meteen aansluiten?
“Ja! Hans vertelde heel bevlogen over het concept. Dat inspireerde me direct. Het supermooie is dat je de voordelen van het werken als zzp’er combineert met de kracht van een kwaliteitsnetwerk waar een goede werkmentaliteit hangt. Ik behoud de vrijheid om mijn eigen werk in te delen met een sterk netwerk om me heen; toch een soort van collega’s.”

Waarom is dat sterke netwerk voor jou zo belangrijk?
“De afgelopen tien jaar heb ik geleerd dat je pas succes als projectmanager kunt hebben als je samenwerkt met goede mensen om je heen die kwaliteit leveren waarvan je op aan kunt. En, niet onbelangrijk, die elke dag doen wat zij echt leuk vinden. Dat wil je toch gewoon: werk doen waar je blij van wordt! Daar hoor ik graag bij. En het leuke is, ik begin direct aan mijn eerste opdracht via WeAreHR!”

Wat ga je doen?
“Het gaat om een AFAS-implementatie voor VGGM (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden). Dit in combinatie met een verandertraject. De opdracht kwam binnen via Michel van Manen, de andere oprichter. Hij heeft mij voorgedragen bij FlexIntens, die vanuit een aanbestedingsprocedure de werving en selectie voor VGGM verzorgt. Een gesprek met hen volgde en daarna is het supersnel gegaan. Zo heb ik direct ervaren hoe WeAreHR! voor je kan werken, want in de aanloop naar deze opdracht heb ik ook al veel geschakeld met Michel en Esther, die beiden heel ervaren zijn in dit soort implementatie- en verandertrajecten. Kortom, bij WeAreHR! ben ik terechtgekomen in een warm bad. Super!”

Wat is jouw kracht in dit soort trajecten op het snijvlak van HR en IT?
“Dat ik makkelijk communiceer op diverse niveaus. Ik denk strategisch mee maar vind het net zo leuk om medewerkers instructies te geven. Die combinatie versterkt elkaar, want als je weet waar gebruikers in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen, dan kun je dat meenemen en verwerken in je strategie.”

Met deze interimfunctie is je week direct volledig gevuld?
“Voor VGGM vul ik de functie hybride in: twee dagen bij hen op kantoor en de rest vanuit huis. Woensdag houd ik vrij van werk: die is bestemd voor onze zoon Isai. Hij is nog maar 15 maanden oud. Die dag geef ik niet op, hoe leuk een opdracht ook is. Daarnaast combineer ik het projectmatige werken op organisatieniveau met (individuele) coachingstrajecten rondom persoonlijke ontwikkeling. Daar zet ik regelmatig mijn medecoaches voor in: mijn twee paarden. Dat blijf ik doen!”

Kortom je bent een versterking voor het netwerk!
“Haha, ik breng in ieder geval mijn enthousiasme in, maar zeker ook met mijn ervaring met hardcore IT-projecten. Ik ben goed in het aanbrengen van structuur. Dat komt altijd van pas, ook voor WeAreHR!.”

Interim een HR-professional nodig?
Neem contact op met WeAreHR!