“Dankbaar voor support aan eerste nationale team tijdens WK roundnet”

wk-roundnet

“Samen schrijven we geschiedenis” zegt Sanne Hogesteeger daags na het eerste WK Roundnet dat werd gehouden in Genk (België). WeAreHR! was één van de sponsoren van het Nederlandse team roundnet.
Sanne Hogesteeger is secretaris voor de net opgerichte roundnetbond in Nederland. Tijdens dit eerste WK was zij teammanager van het Nederlandse roundnetteam. Zij doet dit vrijwillig naast haar baan als programmacoördinator bij het Rode Kruis.
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren

Eerste WK Roundnet
Aan dit eerste WK deden zo’n dertig teams mee uit allerlei landen over de hele wereld: van Noorwegen en Ierland tot aan de Verenigde Staten. Het Nederlandse Roundnetteam op dit eerste WK in België bestond uit vijf herenteams en drie damesteams, uit diverse steden in Nederland, als Groningen, Leiden en Amsterdam. Elk team bestaat uit twee spelers.

Michel van Manen, associate partner bij WeAreHR!, raakte door zijn zoon en oudste dochter betrokken bij de sport en besloot het Nederlandse roundnetteam te sponsoren. Michel: “De sport heeft namelijk gelijkenissen met hoe wij als HR-professionals bij WeAreHR! in elkaar steken: goed samenwerken, pragmatische en oplossingsgerichte teamworkers, tactisch sterk, volhardend tot het einde en altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen.”

“Onderdeel van de geschiedenis van deze sport”

Voor veel mensen is roundnet nog een onbekende sport. Daarom de vraag aan Sanne wat de sport zo leuk maakt. Sanne: “Je kunt het zo dynamisch maken als je wilt! Fijn is dat je maar vier mensen nodig om het te kunnen spelen, terwijl er toch echt een teamgevoel ontstaat. Het is een makkelijke sport om in te stappen omdat je het overal kunt doen; van op het strand en het (sport)veld tot in de zaal.”

Zelf speelt Sanne het spel ook. “Echter niet op zo’n hoog niveau als de spelers uit ons Nederlandse team. Wat ik zelf bijzonder vind aan het afgelopen WK, is dat het het eerste WK roundnet ooit was. Dat geeft een gevoel dat je onderdeel bent van de geschiedenis van deze sport. Daarnaast was het mooie krachtmeting om te zien waar we als Nederland staan. We drongen weliswaar niet tot de finaledag door op zondag maar speelden van donderdag tot en met zaterdag leuke en pittige wedstrijden. Daarbij ging het in het afvalschema om ‘de best of three sets’ (t/m 21 punten met 2 punten verschil). Op het eerste dags mixtoernooi werden we zelfs gedeeld negende van de 25 deelnemende landen die dag. De meest spannende wedstrijd was de partij in het landentournooi van ons mannenteam, dat vorige week nog Nederlands kampioen werd, tegen Ierland. Spannend tot de laatste set!”

Roundnet ná het eerste WK
Nu het eerste WK roundnet achter de rug is, kijkt Sanne uit naar de toekomst van deze sport. “We hopen dat de publiciteit over dit WK mensen aanzet om de sport te gaan en te blijven beoefenen. En dat er zo nog meer clubs in Nederland gaan ontstaan. Sponsoren zijn nationaal van belang om nieuwe clubs een goede start te geven met locaties en materialen. Daarnaast geeft sponsoring jonge spelers de mogelijkheid om internationaal te kunnen spelen. We zijn dus echt dankbaar voor de support van onder andere WeAreHR! aan het eerste nationale team tijdens de WK Roundnet.”

Meer informatie
Op www.roundnetnetherlands.com is te vinden waar al bestaande roundnetverenigingen zijn.

Net zo nieuwsgierig als WeAreHR! naar nieuwe ontwikkelingen en een ervaren HR-professional? Neem dan contact op met WeAreHR! om de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.