“Dáárom werk ik interim”

elvira-hautvast-post

In the Spotlight: Elvira Hautvast

Bij Elvira Hautvast, associate bij WeAreHR!, vloeien interim werkzaamheden mooi in elkaar over. Binnen enkele weken rondt zij haar werkzaamheden af als Manager Personeels- en Salarisadministratie (PSA) bij het Diakonessenhuis in Utrecht. Daarnaast startte zij recent bij GGZ Rivierduinen in Leiden, eveneens als Manager PSA.

Manager Personeels- en Salarisadministratie
De ene manager PSA is de andere niet. Precies de reden waarom GGZ Rivierduinen in Leiden ervoor kiest om goed uit te zoeken wat voor soort leidinggevende langdurig bij het geoliede PSA-team past. Om die vraag te beantwoorden, werd Elvira ingeschakeld. Elvira: “Voor mij een mooi vraagstuk om mee aan de slag te gaan. Ik vind het namelijk leuk om in organisaties te werken die er werkelijk toe doen, zoals in het onderwijs, bij een gemeente of in de zorg. GGZ Rivierduinen biedt geestelijke gezondheidszorg aan mensen met ernstige psychische klachten. Er werken zo’n 2.100 mensen.”

Implementatie nieuw E-HRM systeem
Terwijl bovenstaande interim opdracht bij GGZ Rivierduinen al is gestart, rondt Elvira haar werkzaamheden bij het Diakonessenhuis in Utrecht af. Meer dan een jaar gaf zij daar leiding aan de personeels- en salarisadministrateurs en de applicatiebeheerders van de HR-systemen; een team van twaalf professionals. Daarnaast was zij als voorzitter van de HR-werkgroep nauw betrokken bij de implementatie van een nieuw E-HRM systeem. Elvira: “Het meewerken aan zo’n grote implementatie is uniek om te mogen doen. Terwijl de gewone werkzaamheden doordenderen ben je bezig met de herinrichting van processen. Het is een pittig proces met een eigen dynamiek. Er is door dit team onwijs hard gewerkt om de implementatie te voltooien. Het proces is ingericht, getest, live gegaan en heeft de eerste stormen met vele gebruikersvragen doorstaan.”

Herinrichting HR-organisatie
Elvira: “Zo’n overgang naar een ander systeem is een goed moment om (nieuwe) keuzes te maken in de inrichting van je HR-organisatie. Zo had dit PSA-team niet eerder een eigen leidinggevende terwijl de behoefte daaraan er wel was. Tijdens de implementatie van het nieuwe E-HRM systeem was het logisch om die functie op interim basis in te vullen; een rol die ik ruim een jaar heb vervuld. Bij de overgang van de implementatie- naar de optimalisatiefase is het een natuurlijk moment om deze functie op vaste basis te gaan invullen.”

Combinatie van diverse interim opdrachten
Elvira werkt de komende weken haar opvolger in en rond de opdracht bij het Diakonessenhuis verder af. Zodoende is ruimte ontstaan om elders, namelijk bij GGZ Rivierduinen, op te starten. Elvira: “Die afwisseling…ik houd ervan. Dáárom werk ik interim, waarbij ik de kennis en ervaring vanuit WeAreHR! kan inschakelen als er behoefte is aan extra mankracht of bij andere specialistische HR-vraagstukken. Iedere organisatie is toch net weer even anders.”

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren