“Begeleiding van publieke organisaties rondom E-HRM”

hendrik-jan vonk - WEAREHR!

Met de komst van Hendrik-Jan Vonk groeit WeAreHR! Digital verder. Deze tak van WeAreHR! is gespecialiseerd in E-HRM. Daarin heeft Hendrik-Jan meer dan vijftien jaar ervaring. Bij zijn keuze om als ondernemer verder te gaan binnen de HR en IT, hoorde voor hem, als vanzelfsprekend, de keuze voor WeAreHR!. Waarom? Dat komt naar voren in dit interview.

Hoe ziet jouw ervaring in de E-HRM eruit?
Hendrik-Jan: “Ik heb bij een softwareleverancier van E-HRM gewerkt, bij VISMA | Raet om precies te zijn. Zodoende heb ik veel kennis opgedaan van E-HRM en aanbestedingsprocessen. Ik werkte voornamelijk in het publieke domein en heb veel organisaties mogen helpen bij hun HR digitalisering en ‘road to cloud’. Die ervaring kan ik goed inzetten bij de begeleiding van de klanten van WeAreHR!, ik ken immers zowel de klantvraag als de markt goed.”

Is dat wat je het liefste gaat doen?
“Absoluut! Ik vind het proces van inkoop tot en met een succesvolle ingebruikname van HR software namelijk superleuk. Dáár ligt mijn kracht en kennis. In alle bescheidenheid, durf ik te stellen dat er maar weinig mensen zijn in Nederland die de afgelopen jaren meer aanbestedingen rondom HR software hebben doorleefd dan ik. Van de grootste werkgever van Nederland tot aan de kleinste gemeente, en van Best Value Procurement tot en met onderhandse aanbestedingen. Die opgedane kennis wil ik vanuit een rol als zelfstandig adviseur/projectmanager inzetten. Dat kan al in fase nul, bij het formuleren van de uitvraag tot en met de fase van implementatie.”

WeAreHR! werkt leveranciersonafhankelijk. Jij komt van Visma | Raet vandaan. Hoe zie je dat?
“Het is juist de kennis van de aanbestedingsprocessen die ik vanuit mijn rol als zelfstandig adviseur/projectmanager ga inzetten. Uiteraard pakket- en systeemonafhankelijk. Wie mij kent, weet dat ik open en transparant genoeg ben om neutraal te kunnen werken. Ik ben voldoende overtuigd om er een succes van te maken. Bij Visma | Raet gunnen ze mij deze stap ook. Mijn verleden heeft zowel geen negatieve- als positieve invloed op mijn advies. De klantvraag en -behoefte staan centraal en zijn leidend. Overigens ben ik van mening dat de klant altijd zélf overtuigend tot een keuze moet komen en dat die keuze niet aan de adviseur is.”

Open en transparant, hebben we meteen je sterke kanten te pakken…, wat is nog meer typisch Hendrik-Jan?
“Noem mij een energieke aanpakker, die pragmatisch werkt en vanuit sensitiviteit oog houdt voor het grotere geheel. Anderen noemen mij vaak een verbinder.”

Waarom pas jij goed bij WeAreHR! en WeAreHR! bij jou?
“We hebben al veel samengewerkt, dus we weten van twee kanten waar we aan beginnen. Vanuit mijn voormalige rol bij Visma | Raet had ik voornamelijk contact met Esther de Haan, Michel van Manen en Bas van de Veen; kundige mensen, pragmatisch en prettig in de omgang. Daarom vind ik het ook leuk om nu zelf onderdeel te zijn van WeAreHR!; een vanzelfsprekende keuze.”

Tot slot, wat breng jij het netwerk WeAreHR! en wat hoop je er te vinden?
“Als ondernemer maak ik mijn eigen keuzes, maar tegelijkertijd vind ik het fijn om bij een groep mensen te horen met wie je ervaringen deelt en de mooie momenten viert. Daarbij zal ik zeker mijn kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van HR en IT inzetten.”

Interim een HR-professional nodig?
Neem contact op met WeAreHR!

Interview en tekst: Hennie van de Kar-Vervooren