Achter de schermen bij WeAreHR!

Achter de Schermen bij WEAREHR!

Aline Vos - WEAREHR!Aline de Vos over haar werk als virtual assistant voor WeAreHR!
Associates van WeAreHR! roemen het gemak van een virtual assistant die voor hen alle administratieve zaken uit handen neemt. Aline de Vos is als VA van VA Company Support vanaf de start van het HR-netwerk betrokken. Wat doet ze precies? En hoe kijkt zij aan tegen haar rol en het netwerk?

Hoe kwam WeAreHR! op je pad?
“Eén van de oprichters, Hans van der Velden, ken ik al zo’n veertig jaar. Nog uit een vorige werkkring. Hij zocht contact met mij bij de opstart van WeAreHR!. Door mijn ervaring, wist ik hoe leuk ik de secretariële en organiserende taken zou vinden als virtual assistant. Gelijktijdig met de oprichting van WeAreHR! startte ik daarom mijn bedrijf VA Company Support. Naast mijn werk voor WeAreHR! werk ik voor andere opdrachtgevers.”

Wat doe je voor WeAreHR!?
“Het belangrijkste waarvoor ik zorg, is dat We-ers op administratief vlak zelfs nergens omkijken naar hebben. Zij hoeven enkel hun gewerkte uren bij te houden in het urenregistratiesysteem Celon, als basis voor de facturatie. Ik maak voor hen de dienstverleningsovereenkomsten met klanten en de opdrachtovereenkomsten voor henzelf. Ook beheer ik de mailbox van het netwerk. Hierin ontvang ik onder andere tenders voor mogelijke opdrachten, die ik uitzet binnen ons netwerk. Zijn er gegadigden via ons? Dan zet ik het cv van deze kandidaten om in onze huisstijl. Omdat ik vanaf het begin betrokken ben bij WeAreHR! dacht ik mee over de huisstijl en uitingen. Sporadisch ondersteun ik één van onze HR-experts bij een opdracht. Met Marieke Baken heb ik op die manier fijn samengewerkt. En zijn er nieuwe associates? Dan zorg ik voor de onboarding. Denk aan het aanmaken van een mailaccount en de toevoeging op de website. Verder organiseer ik de maandelijkse borrel- en werksessies voor alle We-ers. In coronatijd verliep dat online, maar inmiddels hebben we elkaar ook weer gezien. Voor live bijeenkomsten, regel ik de locatie en de benodigde faciliteiten. En natuurlijk leg ik verslag van de gemaakte afspraken.”

Dat zijn flink wat taken. Wat geeft jou de grootste voldoening in het werken voor WeAreHR!?
“Als ik anderen kan ontzorgen! Ik ben iedere keer weer blij als het me is gelukt om de zaken snel en goed voor de We-ers te regelen. Ook vind ik het leuk om iets extra’s voor de leden te mogen doen, zoals het regelen van een presentje bij bepaalde gebeurtenissen. Op welke manier ik dat invul, is aan mij. Bij WeAreHR! is alles bespreekbaar.”

Wat is de kracht van dit netwerk?
“Iedereen is zo enthousiast! Alle leden zijn gedreven zelfstandig ondernemers die vooruit willen. Ook al ben ik zelf geen HR-expert, ik voel me verbonden en een volwaardig lid van WeAreHR!.”


Geïnspireerd? Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met WeAreHR!.