Video Interactie Analist versterkt WeAreHR!
Interview met associate partner WeAreHR! – Kian Liem
Sinds 1 november 2024 versterkt Kian Liem onze netwerkorganisatie. Met zijn komst heeft WeAreHR! er een specialist bij. Kian is namelijk gespecialiseerd in Video Interactie Analyse. Een introductie-interview met hem.
Hoe kwam je als Video Interactie Analist met WeAreHR! in contact?
“Via een andere associate: Mirjam van Drimmelen. We waren samen betrokken bij een opdracht voor een overheidsorganisatie. Hoewel ik het best spannend vond met iemand samen te werken die ik nog niet kende, bleken Mirjam en ik complementair. We versterkten elkaar in de samenwerking. Toen Mirjam wat vertelde over WeAreHR! raakte ik nieuwsgierig.”
Wat triggerde jouw interesse?
“In 2015 begon ik als zelfstandige, na een sabbatical van een jaar. Daarvoor was ik partner bij een vermogensbeheerder, waar ik verantwoordelijk was voor sales- en relatiemanagement. Als zelfstandige ben ik gehecht aan mijn autonomie. Tegelijkertijd is het zo nu en dan fijn om mensen om je heen te hebben met wie je kunt klankborden. Daar voorziet WeAreHR! in.”
Wat verwacht je van deze netwerkorganisatie?
“Dat we elkaar versterken en helpen; kruisbestuiving dus. Daar kijk ik enorm naar uit en daar wil ik actief aan bijdragen. Met mijn ervaring en achtergrond, verbreedt het aanbod van WeAreHR!.”
Wanneer zet je Video Interactie Analyse in?
“Deze objectieve en wetenschappelijk onderbouwde methodiek wordt veel ingezet bij vraagstukken rondom samenwerking; daar waar het in de interactie schuurt, waar zand in de motor zit. Dus ook bij fricties en spanningen in een team. Ik zet het zowel individueel als in teamverband in bij bedrijven en overheidsorganisaties, in binnen- en buitenland. Vaak ter ondersteuning aan een andere/of in combinatie met andere interventie(s).”
Hoe werkt de methodiek?
“Het mooie van werken met videobeelden en het methodologisch analyseren ervan is dat mensen zich snel bewust worden van het effect van hun gedrag op hun omgeving. Ze zien direct wat al werkt en hoe ze dat kunnen versterken, maar ook waar ze kansen missen en hoe ze dat een volgende keer anders kunnen doen. Als je jezelf op beeld ziet, kun je gaan polijsten. Dat kan na één sessie al tot concreet ander gedrag leiden; de leercurve is enorm steil. De methodiek is positief, zuiver en oplossingsgericht; je bouwt verder op dat wat er al is. Dat geeft mensen zelfvertrouwen.”
Tot slot… hoe ontspan jij na een werkweek intensieve Video Interactie Analyse?
“Op zee maak ik mijn hoofd echt leeg als ik aan het golfsurfen ben. Gelukkig woon ik met mijn vriendin en onze dochter in Scheveningen; de zee is dichtbij. Ook ontspannend zijn, voetbaltraining geven aan het team van mijn dochter of een uurtje in de CrossFit box. Daarnaast houd ik ervan om uit eten te gaan; met mijn achtergrond aan de Haagse Hotelschool ben ik wel een kritische gast.”
Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren