“Met WeAreHR! verder bouwen aan een stevig netwerk”

jacqueline-haarbrink WEAREHR!

Sinds dat Jacqueline Haarbrink haar eigen bedrijf @HRT heeft en interim werkt als zelfstandige, koestert zij de wens om HR-professionals met aanvullende specialisaties om haar heen te verzamelen. “De HR-keten is immers langer dan alleen mijn eigen specialiteit HR en IT”, verklaart zij. Door aansluiting bij WeAreHR! vond zij de oplossing die ze zocht.

Toen je in 2020 de stap zette naar zelfstandige HR-professional, bestond WeAreHR! al. Waarom ben je ‘nu pas’ aangesloten?
“Leuke vraag! Ik ken WeAreHR! inderdaad vanaf het prille begin. Namelijk via Hans van der Velden, medeoprichter en partner van WeAreHR!. Hans en ik werkten in die periode voor dezelfde opdrachtgever, namelijk Rituals. Op dat moment was het nog te vroeg om mij aan te sluiten, ik wilde eerst goed ervaren hoe het is om volledig zelfstandig als interimmer te werken.”

En hoe is dat?
“Geweldig! Ik haal veel energie uit mijn werk. Mijn focus ligt daarbij op het snijvlak HR en IT. Een rol als projectmanager HR-IT ligt mij goed. Het type systeem is daarbij ondergeschikt. Ik kan met alle HR-systemen uit de voeten omdat de processen vergelijkbaar zijn. De afgelopen jaren is mijn rol steeds meer verschoven van manager naar projectleider of een combinatie van beiden. Dat laatste werkt in de praktijk erg goed.”

Waarom werkt die combinatie tussen interim management en projectmanagement zo goed?
“Door een interim rol, bijvoorbeeld als verantwoordelijke voor de operations of payroll, leer je een organisatie snel goed kennen. Die kennis komt van pas in een rol als projectleider bij bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw E-HRM systeem. In die positie moet je snel verbindingen kunnen leggen en dan helpt het als je de organisatie al kent.”

Dat klinkt als breed inzetbaar, vanwaar dan toch die behoefte aan samenwerking met andere HR-specialisten?
“De HR-keten is veel langer! Zeker bij grotere opdrachten voor internationale organisaties, waar ik graag voor werk, biedt dat uitkomst. Je kunt dan makkelijk andere specialisten bij de opdracht betrekken, terwijl je zelf het aanspreekpunt blijft. Ik geloof sterk dat een goed netwerk essentieel is voor succes en het daarom waard is om erin te investeren. Mijn idee was om zelf zo’n kennisgroep op te richten.”

Maar…
“Dat is er nooit van gekomen! Mijn agenda zit hartstikke vol. Niet alleen met werk maar ook met een vol sociaal leven en met sporten. Duiken en skiën doe ik graag. Om mijn kracht en conditie op peil te houden, train ik wekelijks met een personal trainer. Intussen ben ik altijd contact blijven houden met Hans van der Velden. Nu ik goed heb geproefd van het zelfstandigenbestaan, is het een goed moment om mij wél aan te sluiten en met WeAreHR! verder te bouwen aan een stevig netwerk waarin we kennis en ervaring uitwisselen.”

Tot slot, wat is je eerste indruk van het netwerk?
“Ontzettend positief, hoewel ik nog lang niet iedereen heb ontmoet. Door deel uit te maken van de diverse nuttige groepsapps binnen het netwerk, voelt het vertrouwd. Ik verheug me erop om nog meer stemmen, verhalen en gezichten te leren kennen bij de berichtjes in de app.”

Tekst: Hennie van de Kar-Vervooren