Interview met associate partner WeAreHR!

Interview met associate partner WeAreHR!

Dion Dorrestijn (38) is één van de associate partners van WeAreHR!. In januari 2021 sloot hij zich aan bij het netwerk van HR-professionals. “Ik ga graag ook dit avontuur aan” zegt hij. Wat hij daarmee bedoelt, vertelt hij in dit interview.

Interview met associate partner WeAreHR!

 “Ik ga graag ook dit avontuur aan”

Ervaren e-HRM-consultant
In 2019 hakte Dion Dorrestijn de knoop door. Na jarenlang als e-HRM consultant in loondienst gewerkt te hebben, maakte hij de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap. Dion: “Ik vond het optimaliseren van HR-processen nog steeds leuk, maar wilde meer vrijheid van handelen. Daarom koos ik ervoor om mijn werk voort te zetten als zelfstandige. Vanuit die rol ondersteun ik bedrijven en organisaties bij het optimaliseren van HR-processen en het implementeren, beheren en verbeteren van HR-systemen. Mijn kracht is om mens, techniek en proces beter op elkaar aan te sluiten en daarmee een organisatie verder te brengen. Ik vind het gaaf als een klant kan verbeteren door de inzichten die hij door mijn bijdrage opdoet. Van veranderingen die een verbetering zijn, krijg ik energie.”

“Mijn kracht is om mens, techniek en proces beter op elkaar
aan te sluiten en daarmee een organisatie verder te brengen.”

 

Samenwerkingsconcept tussen HR-professionals
Dion maakte een zorgvuldige afweging. Dion: “Ik was begin 2020 nog aan het uitvinden wat mij als zelfstandige het meeste energie geeft. Wilde ik al zo snel weer onder een paraplu gaan werken?” Tegelijkertijd raakte hij nieuwsgierig naar het samenwerkingsconcept tussen ervaren HR-professionals. Bovendien spraken de groeiambities van WeAreHR! hem aan. Wat volgde, was een etentje met de mede-grondleggers, Hans van der Velden en Michel van Manen. Dion: “Uit die ontmoeting sprak zoveel energie om met elkaar te groeien, maar ook om lol te hebben met elkaar. En aangezien ik graag de rand van mijn comfortzone opzoek, ga ik graag ook dit avontuur aan.” Lang verhaal kort: sinds januari 2021 maakt Dion als associate partner officieel deel uit van WeAreHR!.

Sparringpartners binnen WeAreHR!
Dion: “Natuurlijk moet ik nog gaan ervaren hoe dat precies gaat lopen. In deze coronatijd heb ik nog niet alle associate partners persoonlijk ontmoet. We zijn goed landelijk verspreid. Zelf werk ik vanuit Ede. Mijn werkzaamheden vinden normaal gesproken plaats in het hele land. In deze coronatijd werk
ik voor klanten veel vanuit huis. Of vanuit een werkplek bij HNK (Het Nieuwe Kantoor) in Ede. Het is wel een bijzondere periode om in te stappen in dit collectief. Tegelijkertijd merk ik nu al dat binnen WeAreHR! allerlei manieren worden gevonden om toch te werken aan dat groepsgevoel, onder andere met diverse appgroepen en online bijeenkomsten. We zijn elkaars sparringpartners. Ik ben er nu al graag onderdeel van en wil graag mijn bijdrage leveren aan deze groep. En zodra het kan, komen we maandelijks fysiek bij elkaar. Juist als jonge ondernemer denk en hoop ik veel te kunnen leren binnen dit netwerk. Bovendien behoud ik mijn vrijheid als zelfstandige, net als de andere associate partners met ieder hun eigen specialiteit en achtergrond. We kunnen elkaar enorm versterken, qua kennis en qua netwerk. Ja, ik ga graag ook dit avontuur aan.”


Geïnspireerd? Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met WeAreHR!.