Interview met associate partner WeAreHR!

wouter van gerderen E-HRM

Wouter van Gerderen – Projectmanager/interim manager

Wouter van Gerderen (41) versterkt per juli 2022 als associate de digital-tak van WeAreHR! voor interim functies als projectleider en als manager van een shared service center. Hij is gewend om verschillende opdrachten met elkaar te combineren en blijft rustig onder alle omstandigheden.

Gecombineerde achtergrond in bedrijfskunde, HR, commerciële economie en bedrijfsadministratie
Wouter is breed opgeleid en heeft zowel kennis van bedrijfs- & human resource- en payroll administratie, commerciële economie als bedrijfskunde. Zijn interim functies zitten vaak op het snijvlak van projectleiding (bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw systeem zoals AFAS, al dan niet vanuit een Europese aanbesteding) en de aansturing van stafafdelingen als personeelsadministratie, salarisadministratie, finance & control en of marketing. Wouter: “Vaak merk ik dat het een voordeel is dat ik zelf op uitvoerend niveau heb gewerkt, namelijk binnen de bedrijfsadministratie. Daardoor ken ik diverse systemen en weet ik goed wat ze een organisatie kunnen bieden.”

Projectleider
In een functie als projectleider voelt Wouter zich op zijn best. “Het allerleukste aan deze rol is dat je met een team samen naar een doel toewerkt. En hoe ervarener ik zelf ben, hoe leuker ik het vind om anderen te begeleiden. Als je dan met elkaar de klus klaart, geeft dat veel voldoening.”

Voordelen van werken als zelfstandige
Al in 2014 startte Wouter als zelfstandig ondernemer. De eerste vijf jaar combineerde hij zijn werk als zelfstandige nog met een functie in loondienst. “In 2019 ben ik fulltime als zelfstandige gaan werken. Aanvankelijk vroeg ik me nog af hoe dat zou gaan lopen, maar eigenlijk ben ik van begin af aan non-stop aan het werk. Non-stop tussen aanhalingstekens, want juist door als zelfstandige te werken, kan ik als vader van drie jonge kinderen ook tijd vrijmaken voor mijn gezin én voor het sporten. Sporten is voor mij een combinatie van mountainbiken, racefietsen, fitnessen en zwemmen. Dat zorgt ervoor dat ik fris en scherp blijf.”

Krachtig HR-netwerk
De meeste interim ervaring deed Wouter op binnen de zorg, het onderwijs en de zakelijke dienstverlening. In dit brede werkveld werkte hij de afgelopen jaren al regelmatig samen met Hans van der Velden, medeoprichter en medepartner van WeAreHR!. “Het idee om als zelfstandig ondernemer aangesloten te zijn bij dit netwerk, sprak me steeds meer aan. Vooral vanwege de collega’s met wie je kunt sparren en op wie je kunt terugvallen. Hans had al eens een balletje bij me opgegooid. Later volgde een gesprek met Esther de Haan en Michel van Manen. Ik heb een hoge pet op van de mensen die bij WeAreHR! zijn aangesloten; zij leveren degelijk werk en hebben hun netwerk op orde. Overigens breng ik zelf ook een groot netwerk in, voornamelijk binnen de zakelijke dienstverlening. Zeker als projectleider is dat enorm belangrijk omdat je vaak snel goede mensen nodig hebt om bepaalde sleutelposities te vervullen.”

Belang van een goed netwerk
“Hoe belangrijk het is om je netwerk op orde te hebben, werd recent onderstreept door een grote onderwijsorganisatie waar ik momenteel interim werk als projectleider implementatie AFAS. Aanvankelijk bekleedde iemand anders deze positie; een zeer goede kandidaat, eveneens via het netwerk van WeAreHR!. Echter, toen deze persoon plotseling wegviel, was dat in alle opzichten ontzettend naar. Tegelijkertijd draaide de wereld van de klant gewoon door. Met mij had WeAreHR! direct een alternatief en was de klant geholpen. Het mooiste is om vooruitgang voor opdrachtgevers te boeken, resultaten te behalen maar wel met oog voor de mensen en wat er gaande is. De kracht van een goed netwerk is hiermee ook weer bewezen.”
Interim een projectmanager nodig?

Neem contact op met WeAreHR!