“Als interimmer kun je snel(ler) impact maken”

Associate WEAREHR! Simon Janssens

Recent koos Simon Janssens opnieuw voor een interim bestaan als manager/adviseur Learning & Development. De afgelopen vier jaar werkte hij als zodanig in loondienst bij Boskalis. “Van ‘meewerkend voorman’ in een team van drie mensen groeide ik naar de rol van manager van een afdeling van zeven mensen. Ik had daar een fantastische tijd bij een dynamisch groot internationaal bedrijf, maar begon de dynamiek van interim werk te missen”, zo licht Simon zijn keuze toe. De keuze voor interim werk bij profit en non-profit organisaties combineert hij met de aansluiting bij het collectief WeAreHR!.

Bewuste keuze voor interim bestaan
Voor zijn baan bij Boskalis werkte Simon zo’n 8,5 jaar als consultant Learning & Development in uiteenlopende organisaties: van onderwijsinstellingen, banken en ministeries tot grote bedrijven. Simon: “Als er maar dynamiek en afwisseling is. Dan ben ik op mijn best. Op maandag voor een vraagstuk naar de Zuidas, op dinsdag aan het werk bij een ministerie, etc. In mijn eerdere interimtijd leerde ik Hans van der Velden kennen (medeoprichter en partner van WeAreHR!, red.). We hadden een goede klik. Hij bleef ook na het interimmen in mijn blikveld. Letterlijk, want bij voetbalclub Excelsior Rotterdam spraken we elkaar weleens in de businessclub. Toen bij mij het idee ontstond om weer als ondernemer interim te gaan werken, heb ik contact met hem opgenomen, onder andere om eens te praten over WeAreHR!.”

Het model van WeAreHR!
Simon vervolgt: “Ik geloof in het model van WeAreHR!, waarbij iedere associate zijn eigen netwerk inbrengt. Met alle netwerken van alle associates bij elkaar heb je een nog groter bereik. Dat je als zelfstandig ondernemer onderdeel bent van een collectief en toch een soort van collega’s hebt, spreekt me aan. Tegelijkertijd behoud je de ruimte om eigen keuzes te maken. Daarnaast kan ik me vinden in de ambitie van WeAreHR! om de komende jaren als netwerk van zelfstandige ervaren HR-professionals sterk te groeien.”

Snel impact maken
De groei zit er bij WeAreHR! de afgelopen jaren flink in. Eerder werd om die reden WeAreHR! – Digital opgezet, actief met complexe interim vraagstukken op het gebied van E-HRM. Simon heeft een vergelijkbare ambitie op het vlak van Learning & Development. Simon: “Maar eerst maar weer lekker interim aan de slag bij klanten waar iets aan de hand is. Dat is namelijk altijd het geval, want er is immers de noodzaak om extra expertise in te huren. Mijn ervaring is dat er op een andere manier naar interimmers wordt gekeken en geluisterd. Daarom kun je als interimmer vaak in korte tijd meer bereiken dan wanneer je in dienst ben; je maakt sneller impact door de focus die je hebt en de expertise die je inbrengt. Een organisatie en een groep mensen mee op sleeptouw nemen; daar ligt mijn kracht.”

De kracht van het netwerk
De eerste opdracht via WeAreHR! heeft Simon al te pakken. Samen met Hans Harteveld, één van de andere L&D-specialisten binnen WeAreHR!, gaat hij vanaf 1 september 2023 gemeente Stichtse Vecht voor ongeveer twee dagen per week ondersteunen op het gebied van Learning & Development. Simon: “De huidige afdeling L&D van gemeente Stichtse Vecht zocht extra capaciteit voor vier dagen. Esther de Haan, die Stichtse Vecht eerder succesvol hielp bij de aanbesteding van een E-HRM systeem, zette de vraag uit binnen WeAreHR!. Met resultaat. Hans Harteveld is al gestart. Vanaf september verdelen we de taken. Het is natuurlijk ontzettend leuk om op deze manier in het netwerk te starten.”

Interim een HR-professional nodig?
Neem contact op met WeAreHR!