De kracht van een goed netwerk bij HR- aanverwante vraagstukken

spril en wearehr

De ervaren HR-professionals van WeAreHR! hebben de kennis en ervaring in huis om een oplossing te vinden voor de meest complexe HR-vraagstukken. Gaandeweg het begeleidingsproces ontstaan er bij opdrachtgevers vaak ook HR-aanverwante vraagstukken. Of WeAreHR! dáár dan ook over kan meedenken? Zeker, maar waar nodig betrekt WeAreHR! daar wel andere professionals bij uit haar netwerk.

Bezig met de implementatie van een E-HRM systeem bij een grote landelijke organisatie voor facilitaire dienstverlening kreeg Hans van der Velden, medeoprichter en partner van WeAreHR!, een vraag van de klant over het selecteren van een nieuw roostersysteem. Hans betrok bij deze vraag zijn collega, Michel van Manen. Michel: “Dat is deels onze expertise, maar voor de verdieping zochten we de samenwerking op met Spril. Spril heeft zich gespecialiseerd in workforce management en personeelsplanning. Inmiddels werken we onder de vlag van WeAreHR! nauw samen voor deze opdrachtgever.”

Workforcemanagement en personeelsplanning
“Dat is inderdaad onze specialiteit” zegt Pepijn Martens, Managing Consultant bij Spril. Pepijn houdt zich al twintig jaar bezig met workforcemanagement en personeelsplanning. Pepijn: “Een geweldig vak! Het gaat altijd om het vinden van het optimum tussen de klant, de medewerker en het bedrijf. Ofwel, hoe krijg je het voor elkaar dat je, bijvoorbeeld in de schoonmaakbranche, de mensen met de juiste skills op het juiste moment beschikbaar hebt om het juiste product te leveren? We opereren op het snijvlak van HR en bedrijfsvoering. Daarbij gaat het er niet alleen om dat je een tool hebt om medewerkers nú optimaal in te zetten maar ook in de toekomst. Weer rekening houdend met het feit dat generatie Y andere wensen heeft als het gaat om flexibiliteit en de werk/privé balans dan generatie X. Hoe kan je dan het beste plannen en welke strategische keuzes maak je daarin als organisatie?”

Samenwerken voor het beste klantresultaat
Lang verhaal kort, Michel en Pepijn gingen samen met deze klant in gesprek over de strategische organisatiedoelen. Pepijn: “Het moet helder zijn waar je naar toe werkt. Het gaat om meer dan alleen maar even de software veranderen. Die moet je zo inrichten dat het past bij de strategie van je organisatie.”
Michel en Pepijn kwamen samen tot een duidelijke projectstructuur met tussentijdse mijlpalen om het gewenste einddoel voor het roostersysteem in 2024 te behalen. Als daarvoor overleg nodig is, weten ze elkaar te vinden. Pepijn: “Het fijne in de samenwerking met WeAreHR!, in dit geval Michel, is dat je goed met hem kunt spiegelen. Zijn duidelijke, nuchtere, no-nonsense aanpak past goed bij onze kernwaarden en ook die van de klant: persoonlijk, snelheid en met bravoure. Leuk om zo samen op te trekken om de klant op de best mogelijke manier te helpen.”

PS Wil je als HR-professional ook aansluiten bij een krachtig netwerk? Michel van Manen van WeAreHR! is altijd in voor een netwerkgesprek. Bel of app hem op: 06-52061703.