Warm aanbevolen!
De juiste persoon op de juiste plek via WeAreHR!

Weareher Esther en Hans

Op moment van schrijven zijn professionals in het brede HR-werkveld aan de slag via WeAreHR!. Esther de Haan – Luijer en Hans Harteveld, associate partners bij WeAreHR!, lichten in dit artikel toe hoe het werkt om via WeAreHR! te werken.

Introductie WeAreHR!
Een kleine introductie voor wie WeAreHR! nog niet zo goed kent. WeAreHR! is een groeiend kennisnetwerk van zelfstandige HR-professionals die met elkaar samenwerken. Aangesloten zijn ervaren professionals (onder wie HR-adviseurs, projectmanagers en interim-managers) met minstens tien jaar ervaring in het werkveld.

Esther de Haan – Luijer en Hans Harteveld sloten zich als één van de eerste associates aan bij het netwerk. Hans Harteveld: “Als zelfstandig ondernemer, gespecialiseerd in Learning & Development, zocht ik een manier om mijn kennis te delen en te leren van ervaringen van anderen. Ervaringen die breder gaan dan mijn eigen kennis.”

Esther: “Juist die onderlinge verbinding zorgt voor succes. En dat willen we, want ambitieus en ondernemend zijn we in onze wil om onze klanten behulpzaam te kunnen zijn bij al hun HR-vraagstukken.”

Klanten helpen met hun HR-vraagstukken
Esther: “Juist door het grote netwerk van onze huidige associates lukt het altijd om onze klanten te helpen met hun HR-vraagstukken. Zelf ben ik gespecialiseerd in E-HRM. Ik adviseer onder andere organisaties over de implementatie van E-HRM of ondersteun bij aanbestedingen op dat vlak. Het is een vakgebied waar nog niet zoveel HR-professionals in gespecialiseerd zijn, terwijl de vraag uit de markt groot is. Ik wil mijn klanten graag verder helpen, óók als ik daar zelf geen ruimte voor heb. Dan is het fijn om een kandidaat uit ons eigen netwerk te kunnen voorstellen. Iemand die we zó goed kennen dat we ervan overtuigd zijn dat deze kandidaat minstens dezelfde kwaliteit kan leveren als dat we dat zelf zouden kunnen. Warm aanbevolen dus.”

HR-kandidaten uit het eigen netwerk
Hans Harteveld: “Dat warme voorstellen onderscheidt ons van werving- en selectiebureaus. Overigens blijven we zelf regisseur/eigenaar van de opdracht en in het hele proces betrokken. Zo sluiten wij de overeenkomst met de klant. Ook de administratieve afhandeling verloopt via WeAreHR!. Net als de tussentijdse voortgangsgesprekken met de kandidaat. Dat is toch anders dan de koude benadering via LinkedIn of een stapel cv’s voorleggen.”

Esther: “We zijn geen cv-schuivers en willen dat ook niet worden.” Hans: “Ons uitgangspunt is de juiste persoon op de juiste plaats. Op deze manier helpen we onze klanten maar ook de professionals uit ons netwerk. Dat zijn onder andere echte eenpitters die een kei zijn in hun vak.”

Match tussen vraagstuk en kandidaat met de juiste expertise
De expertise van en via WeAreHR! wordt ingeschakeld voor zeer uiteenlopende vraagstukken. Hans: “In een bedrijf waar ik zelf een rol vervul op het gebied van Learning & Development wilde men grote stappen maken met de implementatie van een Learning Management System (LMS). Wij hebben daar een kandidaat uit ons eigen netwerk voor kunnen vinden, die zich daar al lange tijd volledig op focust. Ik zorgde voor een uitgebreide briefing waardoor deze persoon niet koud aan de klus begon. Dat is winst voor iedereen. Wekelijks spreek ik de voortgang door met deze kandidaat. Ook de financiële afhandeling naar zowel de kandidaat als de klant verloopt via WeAreHR!. Wat ik merk, is dat zowel de klant als de kandidaat het fijn vindt om één aanspreekpunt te hebben en daarmee rechtstreeks te schakelen.”

Esther: “Op dezelfde manier hebben we een oplossing kunnen vinden voor een organisatie die ondersteuning zocht bij de aanbesteding van E-HRM. Ik ken een aantal toppers met een vergelijkbare expertise als de mijne. In deze beide voorbeelden waren het opdrachten voor bestaande klanten waar we de cultuur en de mensen al kennen. Maar we zetten ons net zo graag in voor een profit of non-profit organisatie die via onze website bij ons terechtkomt en met wie we nog een band mogen opbouwen. We gaan graag de verbinding aan om zo de kwalitatief beste oplossing voor de klant te realiseren en we met recht kunnen zeggen: ‘warm aanbevolen’.”


Over Esther de Haan – Luijer (Kortenhoef)

Esther de Haan – Luijer is gespecialiseerd in het professionaliseren, innoveren en digitaliseren van HR-processen voornamelijk bij overheids-, onderwijs-, gemeentelijke – en zorginstellingen. Het aanbesteden van E-HRM-systemen is haar andere expertise. Als verbinder pur sang werd Esther halverwege 2019 associate partner bij WeAreHR!. Esther: “Door verbinding creëren we samen succes. Daar krijg ik iedere keer opnieuw energie van!”

Over Hans Harteveld (Sassenheim)

Hans Harteveld heeft ruime ervaring op het gebied van IT en Learning en Development. Hij combineert zijn L&D functie bij PostNL met de rol als associate partner bij WeAreHR!. Dit laatste om zijn kennis te delen en te leren van de ervaringen van anderen. Hans: “Binnen WeAreHR! is het halen én brengen. En juist met elkaar vormen we een succes. Waarbij ik de aandacht voor elkaar binnen dit netwerk uitzonderlijk vind. Thema’s die momenteel in mijn vakgebied spelen, zijn future work skills en (digital) up- en reskilling. Binnen WeAreHR! wisselen we informatie over onder andere deze thema’s uit zodat we onze klanten weer beter kunnen helpen.”


Geïnspireerd? Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met WeAreHR!.